Colegiul Director al PDL a stabilit unde candidează „greii“ partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Colegiul Director al PDL a stabilit o parte din candidaturile la alegerile parlamentare.

UPDATE Deputatul Sever Voinescu, vicepreşedinte al PDL, nu va candida pentru un nou mandat în Parlament la alegerile din decembrie, arată surse din partid.

UPDATE Pe listele ARD vor mai candida Traian Igaş la Arad, Elena Udrea la Neamţ, Gheorghe Flutur la Suceava, Roberta Anastase la Prahova, Mircea Toader la Galaţi, Teodor Baconschi la Iaşi şi Gabriel Berca la Bacău.

UPDATE Theodor Paleologu, Anca Boagiu şi Sulfina Barbu, dar şi Alex Ştefănescu şi Alexandru Ciocâlteu vor candida la alerile parlamentare din decembrie pe listele ARD în colegii din Bucureşti.

UPDATE Liderul PDL Vasile Blaga a declarat că unele dosare au fost verificate deja, iar listele vot fi gata săptămâna viitoare. Potrivit lui Blaga, Elena Udrea candidează într-un colegiu din Neamţ.

UPDATE Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, joi, că va candida din partea Alianţei România Dreaptă în colegiul senatorial 1 Arad.

UPDATE O parte dintre numele grele ale partidului îşi vor schimba colegiile în care candidează. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, nu mai candidează în Bucureşti ci în Timiş. Elena Udrea nu vrea nici ea să mai candideze în Bucureşti dar are mai multe oferte - Neamţ, Harghita sau Suceava.

UPDATE Responsabilitatea nominalizării candidaţilor la parlamentare din partea ARD aparţine în totalitate partidelor care îi propun, Comisia de etică verificând modul în care partidele din Alianţă au ţinut seama de criteriile de integritate când au făcut desemnările, afirmă Monica Macovei.

"Nu sunt probleme în ceea ce priveşte candidaţii din partea PDL, dar încă nu avem armonizate 100% candidaturile cu întreaga alianţă ARD", a precizat prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda.

El a spus că oricum, până joi, fiecare preşedinte de organizaţie poate să facă modificările necesare în privinţa propunerilor de candidaturi şi să prezinte în Colegiul Director opţiunile finale.

"Nu e nicio probleamă dacă unul dintre colegii noştri renunţă. Asta este viaţa", a adăugat Cezar Preda.
El a spus că aceste candidaturi vor intra în analiza comisiei de etică şi că preşedintele partidului a cerut ca fiecare organizaţie să selecteze dinainte candidaţii conform principiilor acestei comisii pentru a nu crea probleme suplimentare.

Întrebat dacă vor fi pe liste Elena Udrea şi Roberta Anastase, Preda a spus că din punctul său de vedere acestea nu au nicio problemă.

"Nu am capacitatea să evaluez dacă ele nu ar trebui să-şi prezinte candidatura. Din punctul meu de vedere, nu au nicio problemă, dar poate comisia va considera altceva. Aici intrăm într-o zonă în care eu personal nu o consider foarte uşor de gestionat, aceea de a avea o imagine făcută în presă sau la o parte a presei. Eu consider că e foarte riscant", a mai spus Cezar Preda.

Citeşte şi: Prima probă de foc a candidaţilor ARD: Criteriile de integritate

Ungureanu, despre candidatura la Arad: Îi pot urma istoriceşte regretatului Ion Raţiu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite