Preda: Colegii din USL au abuzat de regulile Parlamentului European. Reding se aştepta să fie atacată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda
Cristian Preda

Eurodeputatul PDL Cristian Preda consideră că colegii săi din USL au abuzat de regulile PE pentru a bloca intervenţiile PPE în dezbaterea de ieri. De asemenea, Preda scrie pe blogul său că Reding se aştepta să fie atacată de către eurodeputaţii care au luat cuvânt în şedinţă.

Prim-vicepreşedintele PDL consideră că în dezbaterea PE de miercuri eurodeputaţii USL au încălcat "regulile jocului", folosind abuziv "blue card"-ul, "care-ţi permite să formulezi întrebări, dar şi - trişând regulile - să expui un punct de vedere chiar dacă nu ai sprijinul grupului din care faci parte pentru a lua cuvântul". "Aşa se face că au vorbit mult mai mulţi eurodeputaţi USL decât PDL. Tabăra noastră a preferat să respecte regulile jocului", a arătat democrat-liberalul, care a subliniat că USL-iştii au blocat orice intervenţie PPE cu "blue card"-ul.

Europarlamentarul a amintit teza avansată de eurodeputaţii USL: "Comisia e partizană". Atacurile au fost îndreptate mai ales în direcţia comisarului pentru justiţie, Viviane Reding. Unul dintre eurodeputaţii PSD a ţinut să-i reproşeze acesteia culoarea ţinutei vestimentare, subliniind că, "dacă e în portocaliu, e cu PDL".

Preda susţine că atacurile la persoană erau "previzibile", iar Reding n-a fost deloc uimită de ce s-a întâmplat ieri în plen. "Aşa e când aperi statul de drept, adică supremaţia legii: te critică şi stânga, şi dreapta", susţine Preda.

"Prietenii socialişti ai USL din Parlamentul de la Strasbourg au profitat de ocazie fie pentru a regla conturi mai vechi cu Reding (e cazul austriacului Swoboda, care - ca lider de grup al socialiştilor - atacă fiecare comisar susţinut de PPE), fie pentru a regla conturi mai vechi cu România (e cazul deputatului din partidul lui Wilders), fie pentru a readuce pe agendă chestiunea maghiară (e cazul socialiştilor Goncz şi Tabajdi din Ungaria)", a mai scris Preda pe blog.

Democrat-liberalul consideră că propunerea lui Reding nu reprezintă, aşa cum au spus USL-iştii, "o moderare a poziţiei faţă de România şi cu atât mai puţin o cauţionare a atitudinii anti-Comisie îmbrăţişate în ultimele săptămâni de autorităţile de la Bucureşti".

"Se înşală cei care cred că în Uniune amestecul de isterie şi propagandă - pe care l-au propus ieri deputaţii USL - ar putea aduce - nu pe termen scurt, ci pe termen mediu şi lung - prestigiu şi respect. Doar moderaţia şi civilitatea asigură succesul în democraţie", conchide eurodeputatul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite