Coalitia, incapabila sa-si aduca parlamentarii la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Disperati ca nu sunt in stare sa asigure prezenta in parlament, liderii Aliantei pun la cale tot felul de tactici, doar-doar vor reusi sa-si tina colegii in sala. Seful grupului liberal din Camera,

Disperati ca nu sunt in stare sa asigure prezenta in parlament, liderii Aliantei pun la cale tot felul de tactici, doar-doar vor reusi sa-si tina colegii in sala. Seful grupului liberal din Camera, Crin Antonescu, se gandeste, in ultima instanta, sa faca publica lista deputatilor PNL care lipsesc de la dezbaterea Legii bugetului pe 2006. "O masura extrema, la care nu-mi face placere sa apelez, este aceea a publicarii, poate chiar in presa, a numelor tuturor celor care nu vin la dezbateri. Sunt convins ca deputatilor nu le va pica bine acest lucru", a declarat, ieri, Crin Antonescu. El sustine ca nu dispune de alte parghii administrative pentru a-si determina colegii sa nu mai absenteze si ca mai vechea decizie a conducerii partidului, de a-i scoate de pe viitoarele liste parlamentare pe toti aceia care nu indeplinesc anumite criterii, nu are efectul scontat. In aceste conditii, Antonescu a precizat ca nu ii ramane altceva de facut decat sa-si sune toti colegii din grupul parlamentar liberal din Camera si sa-i roage sa vina la sedinte. Liderul deputatilor PNL a mai spus ca liderii celor doua partide din Alianta urmau sa aiba o intalnire la sfarsitul acestei saptamani, in care intentionau sa faca "un exercitiu de imaginatie" pentru a gasi metode de stimulare a prezentei alesilor la lucrarile plenului reunit al celor doua Camere. Democratii nu cred ca au probleme cu participarea la lucrarile parlamentului. Liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, s-a declarat, ieri, multumit de prezenta democratilor la sedinte, intrucat, in ultimele doua zile de plen, lucrarile nu au fost intrerupte din cauza lipsei de cvorum. Conservatorii sustin ca absenteismul nu este cauzat de parlamentarii lor. Potrivit liderului grupului PC din Camera, Bogdan Pascu, nici unul din senatorii si deputatii partidului nu a lipsit nemotivat de la sedinte. "Si la noi exista nemultumiri fata de faptul ca dezbaterile la buget stagneaza, dar nu depinde numai de noi rezolvarea acestei situatii. Fiecare partid isi face cum crede de cuviinta propria bucatarie", a declarat Pascu.
Euroobservatorii PNL raman in tara
Conducerea PNL a decis sa le interzica senatorilor si deputatilor partidului care au statut de observator pe langa Parlamentul European sa se mai deplaseze la Bruxelles pana la adoptarea bugetului pe 2006, ne-a declarat, ieri, secretarul general Dan Motreanu. Este pentru a doua oara cand liberalii apeleaza la aceasta masura pentru a-si asigura majoritatea in Legislativ, dupa decizia similara de la dezbaterile asupra noilor regulamente ale celor doua Camere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite