Coaliţia, două luni de garanţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii pun condiţii continuării guvernării cu PDL. În septembrie, ei ar putea părăsi Palatul Victoria. Social-democraţii spun că guvernarea comună cu democrat-liberalii nu mai poate continua în absenţa unor reguli.

După şedinţa Comitetului Executiv al PSD, de la Turnu Măgurele, Mircea Geoană a declarat că va cere PDL să respecte strict protocolul coaliţiei, iar şefului statului, să respecte Constituţia. „Aşteptăm de la Traian Băsescu un răspuns clarificator. Este inadmisibil să interfereze atât de brutal în activitatea guvernului României.

Nu este vorba doar de participarea la şedinţa de guvern, ci de aservirea guvernării PDL către un terţ”, a declarat Geoană. „PSD nu poate tolera aşa ceva”, a declarat preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Economia, „testul“ guvernării

Fostul şef al statului i-a propus lui Mircea Geoană o consultare cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc pentru stabilirea unor reguli de funcţionare a coaliţiei.

„Testul adevărat al acestei guvernări este remedierea capacităţii economice. În acest moment, ţara are nevoie de o schimbare de politică economică”, a declarat Geoană. Liderul PSD a spus că partidul său va părăsi guvernarea în următoarele două luni, dacă nu vor fi luate măsuri privind relansarea economică.

Preşedintele social-democrat s-a declarat nemulţumit de atacurile şefului statului la adresa Educaţiei, de alocarea preferenţială a banilor ministerelor PDL şi de „meteahna” numirilor guvernamentale „pe şest”, la sfârşitul şedinţelor de guvern.

Condiţiile PSD

Social-democraţii cer şefului statului să nu se amestece în activitatea guvernului. PSD va cere PDL o clarificare a relaţiei dintre cele două partide şi solicită ca deciziile să se ia în interiorul coaliţiei, nu la Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite