Coaliţia disponibilizează o treime din secretarii de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat va pierde trei secretari de stat din cei 30 care, potrivit deciziei de luni a coaliţiei majoritare, vor fi restructuraţi. Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat că partidul său

Partidul Democrat va pierde trei secretari de stat din cei 30 care, potrivit deciziei de luni a coaliţiei majoritare, vor fi restructuraţi.
Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat că partidul său va renunţa la doi secretari de stat de la Ministerul Muncii Mihai şeitan şi Silviu Bian - şi la unul de la Ministerul Economiei. Pe hârtie, PD mai renunţă la trei secretari de stat, dar, practic, aceştia nu fuseseră niciodată numiţi în post. Emil Boc a afirmat, după şedinţa Consiliului Naţional de Conducere a Alianţei D.A., urmată de întrunirea liderilor Coaliţiei, că lista completă a secretarilor de stat ale căror funcţii au fost restructurate va fi anunţată în scurt timp de şeful Executivului. Potrivit lui Emil Boc, fiecare minister a fost restructurat în procent de 30%, liderii Coaliţiei căzând de acord, "pe fiecare minister, ce secretar de stat de la ce partid rămâne", pe baza evaluării interne efectuate de fiecare partid. În ceea ce priveşte restructurarea la nivelul agenţiilor guvernamentale, preşedintele PD a precizat că acest subiect a fost discutat doar la nivel de principiu, urmând ca el să fie abordat săptămâna viitoare. În privinţa propunerii partidului său referitoare la restructurarea la nivelul miniştrilor, aceasta nu are, deocamdată, sprijin din partea partenerilor de Coaliţie, a mai explicat Boc.

PNL renunţă la opt posturi
Liberalii au fost şi ei de acord să renunţe la opt secretari de stat. PNL urmează să-i disponibilizeze pe cei doi reprezentanţi ai săi din Ministerul Afacerilor Externe şi la câte un secretar de la Transporturi, Agricultură, Cultură, Sănătate, Finanţe şi Secretariatul General al Guvernului. Conservatorii ar vrea să renunţe doar la secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Mugur Crăciun, şi să-şi convingă partenerii din Coaliţie să nu-i ceară capul celui de-al doilea secretar de stat pe care PC ar fi trebuit, conform algoritmului, să-l pună pe liber. UDMR îşi va pierde, în urma restructurării eşalonului al doilea, reprezentanţii de la Integrare, Finanţe şi de la Economie, urmând să primească un post de secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite