Coaliţia nu se atinge de privilegiile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea PNL-PD de a elimina, printr-o ordonanţă de urgenţă, privilegiile parlamentarilor cuprinse în statutul senatorilor şi deputaţilor nu a primit şi acceptul celorlalte partide din

Propunerea PNL-PD de a elimina, printr-o ordonanţă de urgenţă, privilegiile parlamentarilor cuprinse în statutul senatorilor şi deputaţilor nu a primit şi acceptul celorlalte partide din coaliţia de guvernământ.
Defecţiunea a fost cauzată de absenţa, de la şedinţa de luni seara a Consiliului Naţional de Coordonare al coaliţiei, a liderului PC, Dan Voiculescu. Nemulţumiţi de acest lucru, preşedinţii PNL şi PD, Călin Popescu Tăriceanu şi Emil Boc, au părăsit şi ei sala, la scurt timp după începerea discuţiilor. Cei rămaşi la CNC nu au putut lua o decizie în unanimitate pe acest subiect, aşa cum prevede protocolul semnat de cele patru formaţiuni. Liderul grupului parlamentar al PD din Cameră, Cristian Rădulescu, a declarat că liderii PNL, PD, PC şi UDMR vor avea o întâlnire pentru a lămuri acest aspect. Atât Tăriceanu, cât şi Boc anunţaseră, în cursul dimineţii, că intenţionează să suspende prin ordonanţă de urgenţă efectele celor două articole ce vizează pensiile şi indemnizaţiile tranzitorii la data intrării în vigoare a noii legi privind statutul parlamentarilor. Cei doi lideri au promovat acelaşi mesaj şi după şedinţa CNC-ului Alianţei, desfăşurată chiar înaintea întrunirii coaliţiei. Soluţia asupra căreia conveniseră liderii PNL-PD viza corelarea adoptării OUG cu momentul aplicării statutului parlamentarilor, dublată de promovarea unei noi iniţiative legislative pentru modificarea pe fond a legii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite