Coaliţia antiprezidenţială îşi caută candidat la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PSD, PRM şi PC au anunţat că vor pecetlui soarta lui Traian Băsescu Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat că parlamentarii PSD vor vota pentru suspendarea preşedintelui

Liderii PSD, PRM şi PC au anunţat că vor pecetlui soarta lui Traian Băsescu

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat că parlamentarii PSD vor vota pentru suspendarea preşedintelui Băsescu. Liderul PSD a spus că este convins că vor exista voturi suficiente pentru suspendare, declarând că parlamentarii PRM "îşi vor onora angajamentul iniţial".

"Nu ascund că au existat voci care au spus că suspendarea preşedintelui este inoportună dacă acesta îşi dă demisia. Dar poziţia noastră politică este clară şi neechivocă pentru suspendare", a spus preşedintele PSD.

Surse din PSD au precizat că cei doi lideri ai grupului de la Cluj, Ioan Rus şi Vasile Dâncu, au susţinut că acţiunea de suspendare nu trebuie dusă până la capăt. Duminică seara, conducerea PSD a avut o întâlnire informală în cadrul căreia Vasile Dâncu a prezentat o cercetare sociologică. Surse din partid, citate de Mediafax, au arătat că unii dintre liderii PSD, printre care şi cei aparţinând grupului de la Cluj, au sugerat că partidul ar avea, electoral, de pierdut în urma unei eventuale suspendări şi a demisiei lui Băsescu.Dar conducerea PSD a rămas hotărâtă să-l suspende pe şeful statului, poziţie susţinută şi de Ion Iliescu. Surse din PSD au mai spus că încă nu s-au purtat negocieri la nivel de conducere de partid cu PRM în legătură cu strângerea de voturi pentru suspendare, iniţiindu-se, cel mult, tatonări la nivel de parlament.

PSD nu şi-a stabilit prezidenţiabilul

La finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional de ieri al PSD, Geoană a mai spus că la nivelul conducerii nu s-a discutat încă despre eventualele formule de candidatură la alegerile prezidenţiale anticipate. Această chestiune urmează să fie abordată după votul de suspendare. "Nu există însă nicio ezitare din partea conducerii partidului sau a mea să punem în faţă în această eventualitate pe cel mai bine plasat dintre liderii PSD în sondajele de opinie. În acest moment, Geoană este cel mai bine plasat de la PSD", a afirmat Geoană.

Întâlnire CV Tudor - Dan Voiculescu

În după-amiaza zilei de ieri, Corneliu Vadim Tudor şi Dan Voiculescu s-au întâlnit pentru a discuta pe marginea suspendării lui Băsescu. Liderul PC a refuzat să prezinte concluziile întrevederii. Voiculescu a declarat însă că, în cazul unor alegeri prezidenţiale anticipate, va refuza să candideze, şi a anunţat că membrii PC vor susţine un alt candidat pentru preşedinţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite