Clauza de amânare este aplicabilă până în momentul aderării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, Jonathan Scheele, a atras atenţia, ieri, că "nu este corect să se spună că nu mai există clauza de amânare, pentru că, teoretic, aceasta

şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, Jonathan Scheele, a atras atenţia, ieri, că "nu este corect să se spună că nu mai există clauza de amânare, pentru că, teoretic, aceasta este aplicabilă până în ultima zi înainte de 1 ianuarie 2007".
În plus vor rămâne şi clauzele tehnice de salvgardare, menite să răspundă unor probleme specifice care nu vor fi soluţionate până la 1 ianuarie, a subliniat oficialul european. Scheele a anunţat că experţii Executivului european vor avea în zilele următoare o serie de discuţii cu autorităţile române pentru stabilirea unei liste de priorităţi şi măsuri concrete pentru ca România să rezolve problemele restante evidenţiate de Raportul CE. Printre acestea, oficialul european a enumerat: implementarea reformei judiciare şi continuarea eforturilor în combaterea corupţiei prin măsuri care să permită transparenţa finanţării partidelor politice şi existenţa unui sistem eficient şi credibil de declarare a averilor. Întrebat dacă mai există vreun motiv ca la Consiliul European din iunie să se discute despre aderarea României şi Bulgariei, Scheele a declarat că speră ca liderii europeni să subscrie abordării Comisiei în timpul summitului. "Chiar dacă aderarea României nu înseamnă aderarea guvernului sau a partidelor politice, ci a poporului român, guvernul are un rol important de jucat în realizarea reformelor, iar stabilitatea politică nu este de neglijat", a mai spus Scheele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite