TVR s-a răzgândit: Traian Băsescu apare în seara aceasta, la ora 20.00, la postul naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a vorbit timp de câteva minute, având copilul în braţe
Traian Băsescu a vorbit timp de câteva minute, având copilul în braţe

După ce departamentul de Ştiri din TVR a refuzat iniţal solicitarea ca Traian Băsescu să apară în această seară pe postul naţional, conducerea TVR s-a răzgândit şi anunţă că-l aşteaptă în emisiune pe preşedintele suspendat, azi, la ora 20.00.

UPDATE 19.30: "În urma presiunilor mediatice, conducerea Societății Române de Televiziune a trimis o invitație domnului președinte Traian Băsescu pentru a participa la postul TVR 1, la o emisiune electorală în această seară, între orele 20.00 și 20.50", anunţă Bogdan Oprea. 

Preşedintele suspendat va participa la emisiunea TVR1.

Noul director al Direcției Emisiuni Informative și Sportive de la TVR, Claudiu Lucaci, i-a blocat accesul lui Traian Băsescu la postul național, pe motiv că emisiunile electorale vor începe la 16 iulie, a anunţat Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al campaniei preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Echipa de campanie a lui Traian Băsescu a cerut TVR-ului să-i permită preşedintelui apariţia, în această seară, la postul public TVR1, potrivit Deciziei Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputaţilor şi a Senatului privind Repartizarea şi Monitorizarea Timpilor de Antenă.

După o oră, Claudiu Lucaci a fost numit la şefia Direcției Emisiuni Informative și Sportive (DEIS) şi pe adresa de campanie a lui Traian Băsescu a fost primit un mail semnat de Ion Stavre, ”responsabil campanie electorală SRTv”, în care se spunea că Băsescu nu poate apărea la TVR deoarece emisiunile electorale vor începe la postul public de televiziune doar luni, 16 iulie.

Bogdan Oprea precizează că decizia conducerii televizunii publice încalcă decizia de miercuri a Comisiei parlamentare speciale pentru timpii de antenă, care stabilea că emisiunile electorale se desfășoară în zilele de joi și de marți.

În plus, campania electorală pentru referendum a început în data de 6 iulie (potrivit Art. 4 al Hotărârii Parlamentului 34/2012, publicată în Monitorul Oficial 457 / 6 iulie 2012).

După ce președintele-director general al SRTv, Claudiu Săftoiu, a refuzat în mai multe rânduri să discute direct cu reprezentanții echipei de campanie, Ion Stavre a transmis purtătorului de cuvânt al campaniei președintelui suspendat că acceptă prezența lui Traian Băsescu într-o emisiune la TVR 1 joi seară, doar pentru durata de 25 de minute.

25 de minute înseamnă jumătate din timpul alocat dezbaterilor electorale de către Comisia parlamentară specială pentru timpii de antenă. Cealaltă jumătate îi este alocată senatorului Dan Șova, reprezentant al USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite