Ciuvică: "Am obţinut documentele prin surse proprii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mugur Ciuvică, preşedintele GIP, ne-a precizat telefonic că nu a obţinut documentele pe cale oficială, ci prin surse proprii. "Le-am primit. Acestea fac parte din corespondenţa internă a

Mugur Ciuvică, preşedintele GIP, ne-a precizat telefonic că nu a obţinut documentele pe cale oficială, ci prin surse proprii. "Le-am primit. Acestea fac parte din corespondenţa internă a Direcţiei de Informaţii Militare". El a precizat că a verificat autenticitatea documentelor înainte de a le da publicităţii şi ca acestea "sunt absolut autentice". Ciuvică a mai spus că nu era de datoria sa de a vorbi cu cei care au semnat respectivele documente, dar că se aşteaptă ca aceştia să fie audiaţi la CNSAS. În legătură cu procesul pe care l-a pierdut în faţa lui Băsescu când l-a acuzat acum câţiva ani de colaborare cu Securitatea, Ciuvică ne-a declarat că se va consulta cu avocatul său pentru a vedea dacă poate cere revizuirea procesului. El a precizat însă că va face o plângere la CSM împotriva judecătorilor care au analizat cauza.

Troc cu dosarele Băsescu şi Năstase?
Ciuvică mai ceruse şi anterior cercetarea colaborării lui Traian Băsescu cu Securitatea. Mircea Dinescu, membru al CNSAS, a povestit la sfârşitul săptămânii trecute în emisiunea"Zece fix", realizată de Stelian Tănase, că înaintea alegerilor din 2004 s-ar fi ajuns la un troc: nu a fost cercetată colaborarea lui Băsescu cu Securitatea, dar nici anumite dosare care îl priveau pe Adrian Năstase, la acea vreme premier, lider al PSD şi candidat la preşedinţie. Deocamdată, alţii membri ai CNSAS nu au comentat dezvăluirile lui Dinescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite