Ciuvică îl acuză pe Năstase de escrocherii cu terenuri în Tunari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de Investigaţii Politice condus de Mugur Ciuvică îl acuză pe Adrian Năstase că a pus la cale o inginerie financiară cu terenuri în comuna Tunari. Este vorba de peste 68 de hectare de

Grupul de Investigaţii Politice condus de Mugur Ciuvică îl acuză pe Adrian Năstase că a pus la cale o inginerie financiară cu terenuri în comuna Tunari.
Este vorba de peste 68 de hectare de teren, situate peste drum de actuala şcoală Americană din zona Tunari, care au fost luate abuziv de la RAPPS şi apoi scoase la mezat. Pe parcela cu pricina trebuia să se ridice un cartier de locuinţe pentru tineret, proiectul fiind aprobat în timpul lui Mugur Isărescu.
Fostul premier Adrian Năstese a semnat un document întocmit de şerban Mihăilescu şi Octav Cozmâncă, prin care terenul foatei ferme Tunari a fost trecut din administrarea RAPPS la Primăria Voluntari. Pasul doi a fost să se constate că locul este liber de sarcini. Prefectura Ilfov a emis şi ea un act prin care se angaja să nu emită pretenţii sau revendicări în zona respectivă, aşa că premisele pentru un tun imobiliar au fost create, după cum afirmă Mugur Ciuvică.
De atunci şi până în prezent, bucăţi din lotul fermei au fost vândute în suveică, prin intermediul agenţiilor imobiliare, acuză fostul consilier prezidenţial.
Mugur Ciuvică susţine că nici Primăria Voluntari, nici Oficiul de Cadastru nu i-a răspuns la solicitarea bazată pe legea accesul la informaţiile publice, în care a cerut să i se comunice proprietarii terenului. Din discuţiile cu agenţii imobiliari, Ciuvică a ajuns la concluzia că valoarea actuală a terenului luat cu japca de la RAPPS depăşeşte 61 milioane de euro.

Fostul premier spune că e o înscenare
Adrian Năstase a trimis, în replică, un comunicat de presă în care declară că faptele relatate de Mugur Ciuvică sunt prezentate incorect, pentru a "fabrica noi acuze şi a induce în eroare opinia publică". În comunicat se arată că pentru locuinţele ANL a fost repartizată o suprafaţă aproximativ egală (un teren de 53,5 ha, aflat atunci în administrarea MApN) tot în comuna Voluntari, evitându-se astfel plata unor posibile compensaţii substanţiale în cazul în care persoanele nemulţumite s-ar fi adresat CEDO. "Ce interese îl animă acum pe domnul Mugur Ciuvică pentru ca, după patru ani de zile, să sesizeze DNA şi să susţină că statul ar fi prejudiciat?", se întreabă Adrian Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite