Ciuhodaru a luat şpagă în spital, nu în bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Ciuhodaru s-a înscris în UNPR săptămâna trecută
Tudor Ciuhodaru s-a înscris în UNPR săptămâna trecută

După ce a părăsit Opoziţia şi a intrat în UNPR, deputatul Tudor Ciuhodaru a primit un cadou: el va coordona o unitate medicală, care urmează să fie înfiinţată cu sprijinul ministrului Apărării, Gabriel Oprea.

Reprezentanţii sănătăţii ieşene şi liderul UNPR, ministrul Gabriel Oprea, au decis duminică, în urma unor discuţii de doar câteva zile, să înfiinţeze un Centru de Traumatologie-Toxicologie şi o Unitate de Primire Urgenţe. Centrul de Traumatologie va avea 175 de paturi disponibile, se va extinde pe o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi şi va fi construit într-o secţie a fostului Spital „Sfântul Ioan". Pe de altă parte, Unitatea de Primire Urgenţe va avea 2.500 de metri pătraţi. Construcţia va fi demarată după ce va fi adoptată o hotărâre de guvern în acest sens.

„Şantajat politic"

Valoarea investiţiilor se ridică la 30 de milioane de euro şi va fi susţinută cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii. Foştii colegi de la PC îl acuză pe Ciuhodaru că a fost manipulat politic. „Sunt convins că această decizie de construire a unui Centru de Traumatologie a fost luată în urma unui şantaj politic. A fost ceva de genul: «treci la noi şi îţi facem spital, nu treci la noi, nu vei avea spital»", a spus Vasile Şalaru, preşedintele PC Iaşi. Ciuhodaru a respins aceste acuzaţii, dar a refuzat să comenteze coincidenţa între decizia privind centrul medical şi trecerea sa la UNPR.

„Eu am fost exclus din PC pentru că am votat în favoarea înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene. E problema lor dacă nu pot accepta că prioritatea mea ţine sănătatea ieşenilor. Nu vreau ca moartea domnului Lăzărescu să mai ruleze pe ecranele ieşenilor", a comentat deputatul. Acesta a fost implicat la începutul acestui an într-un scandal după ce a fost prins cu 151 de pontaje false care i-au adus ilegal în jur de 30.000 de lei. A atacat în instanţă decizia unităţii medicale, iar procesul este încă pe rol.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite