Ciprian Dobre, deputatul poliglot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PNL Ciprian Minodor Dobre şi-a susţinut întregul discurs din plenul Parlamentului în limbile română, maghiară şi engleză, pentru a atrage atenţia asupra drepturilor minorităţilor.

"Vorbesc acum în română, dar şi dacă voi vorbi în maghiară sau engleză, la fel voi gândi, la fel voi acţiona", a spus în debutul intervenţiei sale liberalul Ciprian Dobre.

"De aş vorbi în toate limbile pământului, voi spune la fel, că tinerii acestui pământ au dreptul să îl stăpânească deplin, dar ca stăpân să ajungă, el trebuie să stăpânească deplin limbile pământului", a continuat el, cu traducerea aferentă în maghiară şi engleză.

Ciprian Dobre a declarat în plenul reunit că tinerii maghiari nu vor putea munci pe acest pământ pentru că nu vor putea vorbi pacienţilor, fiind instruiţi doar în limba maghiară.

"Şi atunci cui serveşte această nouă reprezentare a puterii? În niciun caz cetăţenilor minoritari. Sunt român, aşadar majoritar, este dreptul meu ca majoritar să apăr minoritatea de abuz. Sunt parlamentar al opoziţiei, aşadar minoritar, şi în numele minorităţii cer majorităţii să ia poziţie. Să apere minoritatea de abuz, de oriunde ar veni el, să voteze aşadar pentru căderea guvernului, care a săvârşit abuzuri", a continuat deputatul PNL.

În final, deputatul a ţinut să le transmită un mesaj celor care "spun că naţionalismul şi segregaţia ar fi valori corecte", în democraţie: "Le spun: Nu, asta nu. Niciodată nu veţi putea da timpul înapoi".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite