Cioroianu cere preoţilor să nu se "gâdile pe burtă" cu Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

îi solicită să se implice în stârpirea neolegionarismului. "Vă rog, simplu, să faceţi ce depinde de dvs. ca preoţii care vă sunt în ascultare să rămână departe de deşănţarea

îi solicită să se implice în stârpirea neolegionarismului. "Vă rog, simplu, să faceţi ce depinde de dvs. ca preoţii care vă sunt în ascultare să rămână departe de deşănţarea neolegionarismului ce tinde să-mbobocească pe la noi", afirmă parlamentarul liberal.
El avertizează că preoţii tineri trebuie să înţeleagă unde se termină Petre ţuţea şi unde începe "Cărticica şefului de cuib". Adrian Cioroianu ne-a declarat că s-a referit, în egală măsură, la atitudinea unor slujitori ai altarului cu prilejul marşului minorităţilor sexuale şi la simpatia manifestată de alţii faţă de Gigi Becali. "Locul preoţilor este mai degrabă la Rast (n.r. - comuna distrusă de viituri), decât pe trotuarele Pieţei Unirii. Sigur că e de datoria lor să protesteze faţă de homosexualitate, aşa cum Biserica Catolică protestează faţă de avorturi, dar problema este cadrul în care o fac", a subliniat senatorul liberal.
De asemenea, Adrian Cioroianu a accentuat importanţa distincţiei între noţiunea de "sponsor" şi cea de "ctitor". El îi sugerează Patriarhului Teoctist să le spună preoţilor că nu trebuie nici "să îngenuncheze în faţa portofelelor dintr-o parohie" şi nici "să se gâdile pe burtă cu Gigi Becali". "Altfel, Biserica pe care acum o conduceţi va da cu oiştea credinţei drept în gardul naţional, rupându-l încă o dată", susţine Adrian Cioroianu.

BOR Îi invită pe politicieni la Rast
"Aşteptăm de la dl. Cioroianu dovezi clare: numele celor care au participat alături de Noua Dreaptă la marşul împotriva minorităţilor sexuale. Nu există nicio legătură între Biserica Ortodoxă Română şi acele grupări pe care le invocă şi nici cu Gigi Becali. Nu cunoaştem vreo biserică ortodoxă ctitorită de Becali, deşi dânsul tot spune că a făcut", spune, în replică, Părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. "Îl invităm pe dl. Cioroianu la Rast, să reconstruim cât mai multe case. Asta face BOR în momentul de faţă. Pentru că este membru PNL, i-am recomanda să militeze ca opera socială a bisericii să nu mai fie supusă şi TVA-ului, aşa cum încearcă Ministerul Finanţelor şi să sprijine recuperarea proprietăţilor, pentru care militează Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor", a spus Stoica.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite