Ciorbea se răscoală împotriva lui Ciuhandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În PPCD (PNţCD) s-a declanşat o acţiune care vizează reînscăunarea lui Victor Ciorbea în fruntea partidului. El a declarat, ieri, că mai mulţi lideri ţărănişti marcanţi şi şefi a 12

În PPCD (PNţCD) s-a declanşat o acţiune care vizează reînscăunarea lui Victor Ciorbea în fruntea partidului. El a declarat, ieri, că mai mulţi lideri ţărănişti marcanţi şi şefi a 12 filiale judeţene au avut o întâlnire de pe urma căreia s-a stabilit un proiect politic menit să relanseze partidul. Nemulţumiţii au decis declanşarea procedurilor statuare pentru organizarea unui congres extraordinar al partidului în luna aprilie. Grupul Ciorbea, îi mai cuprinde pe foştii miniştri sau parlamentari Radu Sârbu, Ionuţ Gherasim, Teodor Moraru. Pe agenda viitorului congres vor figura trei puncte majore: revenirea la titulatura de PNţCD, desemnarea unei noi conduceri, în frunte cu Victor Ciorbea şi aprobarea unui proiect de coagulare a zonei de centru-dreapta, ca alternativă la megaconstrucţia politică pe care o preconizează PD. Ciorbea a afirmat, ieri, că în vederea constituirii acestei forţe de centru-dreapta a avut mai multe întâlniri cu lideri ai Acţiunii Populare, în frunte cu Emil Constantinescu, cu fruntaşi ai altor partide creştine, cu preşedintele Grupului pentru Dialog Liberal, Viorel Cataramă, şi cu preşedintele PNG, Gigi Becali. Acesta din urmă ar fi propus fuziunea PNţCD-PNG, sub denumirea celui dintâi. Întâlnirile din teritoriu vor arăta ce şanse de reuşită are revolta iniţiată de Ciorbea.
Bubenek zice că puciştii vor binele partidului
Prim-vicepreşedintele şerban Bubenek consideră că statutul PNţCD dă dreptul oricărui membru al partidului să-şi spună opiniile faţă de activitatea conducerii partidului, să critice prestaţiile acesteia ori să-şi exprime îngrijorarea faţă de direcţiile în care se îndreaptă partidul. Prim-vicepreşedintele Bubenek sublinia că nu crede că acţiunea grupului Ciorbea va fi sancţionată de conducerea partidului, întrucât consideră că ea nu este determinată de alte motive decât cele izvorâte din dorinţa de a asigura revigorarea activităţii acestuia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite