Cine ar trebui să controleze finanţarea campaniilor electorale, pentru a nu mai exista suspiciuni asupra cheltuirii banului public?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se apropie alegerile locale şi parlamentare din 2012 şi deja îngrijorarea privind costurile campaniei electorale au început să apară. O campanie electorală în plină criză îi alarmează şi mai mult pe oameni şi îi face să aibă suspiciuni şi mai mari, în privinţa modului în care se cheltuie banii publici în campanii.

Deşi procentul finanţării publice a campaniilor electorale este mic, în raport cu sumele totale ale costurilor campaniei, în preajma fiecărui scrutin apar scandaluri şi suspiciuni asupra finanţărilor. Şi asta se întâmplă ca urmare a lipsei unui control şi monitorizării efieciente a cheltuielior din campanii. Şi Curtea de Conturi, şi Autoritatea Electorală Permanentă (actualul organ de control), au eşuat în controlul finanţării partidelor şi campaniilor. Cine ar trebui să controleze finanţarea campaniilor electorale, pentru a nu mai exista suspiciuni asupra cheltuirii banului public?

Citeşte continuarea aici şi spune şi tu cine crezi că ar trebui să controleze finanţarea campaniilor electorale, pentru a nu mai exista suspiciuni asupra cheltuirii banului public?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite