Chiriaşii de protocol nu se grăbesc cu mutarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii fără drept din vilele RA-APPS aşteaptă până în ultima zi de contract. Cei nominalizaţi de RA-APPS pentru a preda locuinţele de serviciu, în urma schimbării destinaţiei

Locatarii fără drept din vilele RA-APPS aşteaptă până în ultima zi de contract.

Cei nominalizaţi de RA-APPS pentru a preda locuinţele de serviciu, în urma schimbării destinaţiei acestora prin hotărâre de guvern, nu se prea grăbesc să se mute. Atitudinea demnitarilor este oarecum de înţeles, dacă ne gândim că locuinţele sunt situate în zone ultracentrale, iar chiriile sunt cu mult mai mici decât cele practicate pe piaţă.

Mircea Geoană şi familia sa locuiesc în zona Aviatorilor, pe strada Cucu Starostescu nr. 3, într-o vilă imensă. În curte stă "de pază" un coker spaniel cu chef de joacă. La interfon a răspuns, iniţial cu amabilitate, menajera familiei Geoană, care după ce a aflat cine suntem, ne-a închis microfonul în nas. Despre iminenta mutare a liderului PSD, SRI-iştii antitero de peste drum, care păzeau Ambasada Egiptului, ştiau doar din presă.


Pitici de grădină la vila lui Mihăilescu


În zona Primăverii, pe strada Crângului, la nr. 11 A locuieşte un alt demnitar PSD. Senatorul Şerban Mihăilescu şi familia sa ocupă un apartament dintr-o superbă vilă de protocol. Pitici de grădină, din gips, împânzeau toată curtea casei, până la intrarea în locuinţă. Un tânăr, de aproximativ 30 de ani, care tocmai ieşea din casă, ne-a spus cu ostilitate că nu ştie nimic despre nicio mutare. Vecinii s-au dovedit la fel de discreţi. Nu numai că se făceau că nu ştiu nimic, dar pretindeau că nu l-au văzut în viaţa lor pe Şerban Mihăilescu.


La locuinţa lui Cristian David ne-am izbit de aceeaşi discreţie. Actualul ministru de interne stă pe strada Alecu Russo, într-un imobil în care mai locuiesc familiile unor funcţionari ai Ambasadei SUA la Bucureşti, diplomaţi greci şi câţiva generali SRI. Plin de dispreţ, paznicul imobilului ne-a interzis să fotografiem clădirea şi ne-a sfătuit să ne alegem o meserie mai serioasă. Despre ministrul David nu a suflat o vorbă, pentru că nu era "autorizat". Preşedintele Senatului este şi el păzit starşnic. Acasă la Nicolae Văcăroiu, SPP-iştii ne-au declarat că au ordin să nu lase pe nimeni înăuntru.

Geoană pleacă fără regrete

Mircea Geoană va respecta legea şi va părăsi casa în care locuieşte fără "regrete şi fără mânie". "Am ocupat această casă pe un contract perfect legal până la rezolvarea situaţiei locative. Dacă asta este decizia RA-APPS, o respectăm", a replicat Geoană. Senatorul PSD Şerban Mihăilescu intenţionează să atace în instanţă hotărârea guvernului. "Oricum sunt în procedură de mutare şi nu mă mai interesează locuinţa RA-APPS, dar declararea unor clădiri drept imobile de protocol doar pentru că acolo locuiesc din întâmplare nişte persoane este discriminatorie", a spus Mihăilescu. (Marius Vulpe)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite