Chirac a mâncat româneşte, prinţul Albert, iaurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

să se asigure că totul va merge strună. Vizita preşedintelui Jacques Chirac şi a prinţului Albert de Monaco au transformat practic hotelurile Hilton şi Marriott în obiective militare de grad

să se asigure că totul va merge strună. Vizita preşedintelui Jacques Chirac şi a prinţului Albert de Monaco au transformat practic hotelurile Hilton şi Marriott în obiective militare de grad zero.

Lux pentru Chirac
Preşedintele Franţei a ocupat cel mai luxos apartament din Hotelul Marriott, al cărui preţ depăşeşte 1.800 de euro pe noapte. Mobilierul de acolo a fost comandat special pentru gustul demnitarului care este adeptul stilului clasic. Au fost aduse în cameră două fotolii din mătase roşie, mobilier din lemn masiv de mahon şi covoare persane. Holul apartamentului a fost şi el decorat în acelaşi stil luxos, dar discret.
Pentru vizita sa în România, Jacques Chirac a venit de acasă cu bucătarul personal. Pe perioada sejurului însă, acesta a cam şomat. Preşedintele s-a dovedit un fan al bucătăriei tradiţionale româneşti, singurele "franţuzisme" pe care le-a comandat fiind o şampanie Don Perignon din 1998 şi un vin vechi.

"Prinţul e un tip super-OK"
Etajul vipurilor de la Hilton s-a preschimbat la sfârşitul săptămânii trecute în fieful prinţului Albert de Monaco. Apartamentul prezidenţial de acolo a fost amenajat special într-un stil ultraluxos şi foarte modern, pentru a se marca evenimentul. Albert de Monaco a fost primul demnitar care s-a cazat acolo de la inaugurarea hotelului.
Cele două etaje ale apartamentului au fost iluminate într-un stil original, în aşa fel încât să imite perfect o constelaţie. Dormitorul a fost şi el special amplasat exact la ultimul etaj pentru ca prinţul să poată admira cerul din faţă.
Personalul care a luat contact cu principele povesteşte acum că acesta este un om cu mult bun-simţ şi extrem de modest. "E un tip super-OK. La micul dejun a cerut doar fructe şi iaurt. Când i se aducea câte ceva ne mulţumea politicos", îşi aminteşte unul dintre chelneri.
Singura solicitare specială a lui Albert de Monaco a fost ca unul dintre cele trei televizoare cu ecran plat din apartament să fie setat pe un canal de ştiri britanic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite