Chiliman: M-am consultat cu Brătianu prin lectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Chiliman
Andrei Chiliman

Andrei Chiliman a declarat că s-a consultat, înainte de a demisiona din conducerea partidului, cu Ionel Brătianu, nu prin spiritism, ci printr-o lectură pe care i-o recomandă şi preşedintelui PNL.

"Rămân la datorie şi pentru că m-am consultat cu Ionel Brătianu, şi nu prin spiritism, ci prin lectură. O lectură pe care i-o recomand şi domnului preşedinte Crin Laurenţiu Antonescu, căruia îi fac cadou această carte, cu speranţa că va opri procesul de transformare a revoluţiei bunului simţ în revoluţia bunului plac", a spus Chiliman.

Volumul indicat de Chiliman se intitulează "Ion I.C. Brătianu - Concepţie şi management politic", autorul fiind Ion Novăcescu.

De asemenea, Chiliman a mai anunţat că va rămâne un simplu membru al PNL şi că nu mai aşteaptă explicaţii privind înlocuirea sa, pe care nu o va contesta în cadrul intern al partidului.

Andrei Chiliman a fost înlocuit, lunea trecută, cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti, iar Mariana Câmpeanu a devenit vicepreşedinte al filialei.

Chiliman a declarat ulterior că, pentru prima oară, după aproape 23 de ani de când este membru PNL, ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid.

"Pentru domnul preşedinte Antonescu am două mesaje. În politică, în viaţă în general, câştigă cei care joacă şah, nu poker. Indiferent dacă voi decide să rămân în PNL sau nu, voi acţiona în conformitate cu principiile mele, care exclud manevrele politicianiste şi cuţitul înfipt pe la spate ", a spus Chiliman.

Antonescu a precizat, joi seară, la Realitatea TV, că speră ca primarul Sectorului 1 să nu îşi dea demisia din partid, pentru că nu are un motiv.

"În orice partid serios, deci şi în PNL, o decizie o dată luată (...) se respectă, nu se mediază, nici măcar cu domnul Quintus sau cu domnul Ionel Brătianu, dacă ar apărea prin spiritism. Este o decizie care s-a luat şi se respectă. Sper ca domnul Chiliman să nu îşi dea demisia pentru că nu are de ce", a declarat Crin Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite