Primarul de Baia Mare continuă războiul cu liderul PSD: Ponta mi-a pus talpă de când am intrat în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş (PNL, fost PSD), îl acuză pe liderul PSD Victor Ponta că se comportă faţă de el fără fair-play şi susţine că liderul social-democrat i-a blocat ascensiunea în partid chiar de la început.

Într-un interviu pentru ziare.com, Cherecheş povesteşte că Victor Ponta "i-a pus talpă" de-acum 10 ani, când făcea primul pas în PSD. "Ca preşedinte al Tineretului Social Democrat (TSD), în 2004, (Ponta n.r.) m-a scos de pe listele pentru Parlament, deşi mă aflam pe un loc eligibil după alegerile interne din partid. La fel, toate dorinţele mele de a activa la nivelul TSD au fost blocate, singura mea posibilitate a fost să mă remarc la nivel de seniori, deşi aveam vreo 25 de ani atunci", susţine edilul de Baia Mare.
Cherecheş îl acuză pe Ponta şi de lipsă de fair-play pentru că l-a catalogat drept „traseist politic" şi afirmă că a plecat din PSD „a doua zi după ce Ponta a devenit preşedinte". Un alt reproş al primarului la adresa lui Ponta este că acela că nu l-a sprijinit în campania pentru Primăria Baia Mare. "În campania electorală, o campanie mult mai importantă decât amărâta asta de competiţie pentru un colegiu, (Ponta n.r.) n-a dorit să vină, n-a dorit să se afişeze alături de mine şi de Crin Antonescu nici măcar la momentul nominalizării şi, mai mult decât atât, n-a acordat niciun sprijin în acest sens ", s-a plâns Cherecheş.
Cătălin Cherecheş a fost nominalizat de PNL drept candidat al USL la Primăria din Baia Mare, iar social-democraţii, pentru a respecta protocolul încheiat cu liberalii, au fost nevoiţi să înghită în sec şi să-i susţină candidatura, chiar dacă acesta a ieşit din PSD „trântind uşa". Sprijinul pe care ar fi urmat să i-l acorde lui Cherecheş a făcut subiectul unei şedinţe a conducerii PSD, în care social-democraţii, după ce s-au tot codit amintindu-şi cum a plecat acesta din partid, au luat în cele din urmă decizia de a-l sprijini în campania electorală.
La alegerile parţiale ce vor avea loc duminică în Maramureş pentru un fotoliu de deputat, Cherecheş nu-l susţine însă pe candidatul USL, Florin Tătaru. „Omul (Tătaru - n.r) nu are valenţele potrivite, în acest moment, pentru a acumula voturi datorită capacităţilor sale, personalităţii, pregătirii profesionale, notorietăţii şi pregătirii pe care o au cetăţenii", l-a criticat Cherecheş pe aspirantul USL la deputăţie. În schimb, despre candidatul PDL, Mariana Pop, Cherecheş are o cu totul altă părere, spunând că marea problemă a acesteia este aceea " de a fi membru PDL".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite