Cezar Preda, împotriva primarilor traseişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Preda
Cezar Preda

Liderul PDL Buzău, Cezar Preda, a declarat, astăzi, că primarii care au câştigat mandatul din partea unui partid şi au trecut în ultimele luni la alte formaţiuni politice ar trebui suspendaţi din funcţie.

Deputatul democrat-liberal a declarat că noua echipă de la Prefectura Buzău va avea din prima zi o misiune extrem de grea, aceea de a-i suspenda din funcţie pe primarii care au plecat de la un partid la altul.

"Urez succes noii echipe care se instalează la Prefectură, însă cred că vor avea o problemă chiar din prima zi. Nu e bine ca un om din prima zi de lucru să se trezească cu chestiuni extrem de complicate, dar prima decizie a prefectului ar trebui să fie suspendarea din funcţie a primarilor care au plecat la alte partied", a declarat Preda.

"Azi e ultima zi, conform calendarului în care puteau fi soluţionate definitiv şi irevocabil contestaţiile. Noi nu am decis suspendarea pentru că eram încă în termenii prevăzuţi de calendar. De mâine (n.r. - joi), cei care au schimbat partidul nu mai pot fi în fruntea primăriilor. Trebuie să se autosuspende. Și la Consiliul Judeţean ar trebui la fel", a adăugat Cezar Preda.

Totodată, liderul PDL Buzău le-a recomandat primarilor care au făcut o altă alegere decât cea prin care au fost învestiţi cu încrederea electoratului în 2008 să se autosuspende, înainte ca prefectul să emită un ordin în acest sens.

"Aceşti primari trebuie să se suspende înainte de ordinul prefectului, iar dacă prefectul nu dă acest ordin se poate trezi cu plângere penală pentru nerespectarea legii", a spus Cezar Preda.

Liderul PDL a adăugat că 12 aleşi locali democrat-liberali au decis să plece din PDL şi să treacă fie la PNL, fie la PSD. Practic, este vorba despre jumătate din numărul de primari cu care PDL Buzău a pornit la drum după alegerile din 2008.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite