Cezar Preda: Iniţiativa lui Ungureanu este o bulversare a PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat că intenţia fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu de a face o platformă de centru-dreapta "nu ajută cu nimic" PDL, conform RFI.

"Eu sunt cu ghilimelele de rigoare prea bătrân în politică să nu-mi dau seama că această decizie a lui Mihai Răzvan Ungureanu nu ne ajută cu nimic pe noi acum, PDL şi nici dreapta. Noi suntem în alegeri locale, suntem canalizaţi pe ceea ce înseamnă explicarea guvernării pentru a reuşi să ne păstrăm baza partidului în autorităţile locale", a spus deputatul PDL.

Cezar Preda a caracterizat intenţia fostului premier drept o "bulversare" a PDL.

"Această până la urmă imixtiune sau bulversare a partidului meu prin construcţii de dreapta, paralele cu dreapta sau centru-dreapta, pe care o reprezintă partidul meu nu ajută, nu limpezeşte", a adăugat el.

Deputatul democrat-liberal apreciază că Ungureanu "este un om deosebit".

"L-am susţinut ca prim-ministru, construieşte o iniţiativă civică. Nu văd ce se poate face la ora actuală să coalizezi dreapta prin alte chestiuni decât prin partidele care sunt de dreapta, care trebuie să unească sau trebuie să aducă oameni noi", a afirmat deputatul democrat-liberal.

"E ca principiul viermelui de mătase, fluturelui de mătase: eu fac ceva nou cu oameni vechi sau las ceva vechi cu oameni noi. Nu ne decidem ce vrem. PDL a ratat în mai 2011 schimbarea profundă în ceea ce priveşte denumirea partidului, imprimarea unui nou parcurs, am ales la Convenţie să rămânem la fel cum am fost şi iată, am pierdut şi guvernarea în 2012. Acum, colegii mei nu prea mai aduc în discuţie eroarea mare, majoră făcută la Congres! Dar asta este! Suntem într-o fază în care PDL trebuie să-şi regăsească cadenţa", a continuat parlamentarul.

Cezar Preda nu înţelege de ce Mihai Răzvan Ungureanu trebuie "să pedaleze paralel cu partidul".

"Mihai Răzvan Ungureanu este un om care are o credibilitate destul de mare în România, e un om respectat (...). Nu văd de ce ar trebui să pedaleze pe o bicicletă paralel de bicicleta noastră, nu înţeleg chestia asta! Nu-l văd nici salvator, îl văd un om care poate să pună umărul să facem centru-dreapta, dar nu din şapte locuri, unindu-ne din când în când. Centru-dreapta se face într-un partid de centru-dreapta, cum e PDL. Dacă îi e drag şi admiră setul de principii, să vină în partid, care e problema?", a mai spus el.

Cezar Preda a mai spus că "PDL s-a umflat ca o gogoaşă" din 2005, în momentul când a acceptat să primească "toţi neica-nimeni şi toţi incompetenţii".

"Câteodată mă gândesc, sincer să spun, că noi ne dăm în fiecare zi cu stângu-n dreptul aşa, noi încercăm să facem ceva, pentru că avem frică să intrăm în ceva deja făcut. Eu îmi iubesc partidul şi nu mi-e ruşine cu el! Din 2005, PDL s-a umflat ca o gogoaşă! Toţi au venit fugind în partidul ăsta, că era la putere, toţi neica-nimeni, toţi incompetenţii, care n-aveau loc, toţi neputincioşii care nu puteau să facă nimic decât susţinuţi de partid s-au înfipt în PDL! Acum au fugit ca păsările, nu mai e nici unul pe aici, sunt curţile goale, au plecat pentru că nu mai e la putere. Nu-i nimic, rămân oamenii care cred în el (...)", a menţionat el.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, la B1 Tv, că se gândeşte să constituie o asociaţie, care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, el opinând totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima o platformă comună.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite