Cezar Preda: Rămâne ca preşedintele să decidă dacă Niţu şi Irimie sunt cele mai potrivite persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Preda va candida pentru un nou mandat de deputat
Cezar Preda va candida pentru un nou mandat de deputat

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, pentru Mediafax, că este dreptul ministrului Justiţiei să facă propunerile pentru funcţiile de procuror general şi procuror şef al DNA şi că rămâne ca preşedintele să decidă dacă sunt cele mai potrivite persoane.

"Nu cunosc persoanele. E dreptul ministrului Justiţiei să propună, nu le cunosc activitatea. Rămâne ca preşedintele să decidă dacă sunt cel mai potrivite persoane", a declarat Cezar Preda, întrebat în legătură cu nominalizarea lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie pentru funcţiile de procuror general şi respectiv şef la DNA.

Tiberiu Niţu a fost propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar Ioan Irimie a fost nominalizat pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, joi, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Ministrul Justiţiei a declarat că, după evaluarea candidaturilor depuse pentru cele două funcţii şi a interviurilor susţinute de aceştia, comisia a indicat câte două persoane care au îndeplinit în cea mai mare măsură standardele impuse.

Mona Pivniceru a spus că pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost selectaţi Elena Hach şi Tiberiu Niţu, iar pentru conducerea DNA au fost selectaţi Claudiu Dumitrescu şi Ioan Irimie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite