Cezar Preda: Dacă referendumul e invalidat, preşedintele să stea la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat că, în cazul în care referendumul va fi invalidat, indiferent de procentul pe care îl va obţine, preşedintele României trebuie să stea în funcţie pe perioada mandatului.

"Dacă referendumul este invalidat, PDL consideră că preşedintele (Traian Băsescu - n.r.) trebuie să stea în funcţie pe perioada mandatului. Nu intrăm în interpretări de genul 70 la 30, 60 la 40, 80 la 20, legitimitate sau ilegitimitate. Legitimtiatea este ce înseamnă legea, trebuie şi preşedintele României să respecte legea. Indiferent de procent, preşedintele României, dacă referendumul este invalidat, trebuie să stea la Cotroceni pe perioada mandatului", a precizat Cezar Preda.

El a adăugat că nu mai trebuie făcute "interpretări pe lege de natură emoţională" pe tema legitimităţii şi a arătat că preşedintele a luat un vot de la 5.200.000 de cetăţeni. "Ce este validat, este legal şi este legitim", a adăugat Cezar Preda.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a promulgat,astăzi, legea de modificare a Legii referendumului, a anunţat Administraţia prezidenţială.

Crin Antonescu anunţa, luni, că a decis să promulge legea de modificare a Legii referendumului, aşa cum au decis Parlamentul şi Curtea Constituţională, astfel că referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.

"Am decis să promulg legea de modificare a Legii referendumului aşa cum a fost ea votată de Parlamentul României, aşa cum a trecut prin Curtea Constituţională", declara Antonescu.

Curtea Constituţională a decis, în urmă cu o săptămână, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite