Preda: Cerem elementele de securizare pe buletinele de vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, astăzi, că există "suspiciuni" legate de organizarea de către USL a referendumului, care "încep de la ştampila de vot şi se termină la elaborarea listelor electorale".

"Problemele şi suspiciunile legate de organziarea referendumului încep de la ştampila de vot şi se termină la elaborarea listelor electorale. Buletinele de vot deschid posibilitatea fraudării, cerem introducerea imediată de elemente de securizare a buletinelor de vot. Ştampilele de vot sunt nepersonalizate şi arată la fel în toate secţiile de votare. Această situaţie trebuie eliminată. Îns ecţiile de votare raportul este de 5 la 1 în favoarea USL", a precizat Cezar Preda.

În opinia lui Preda "abuzul cel mai grav" pe care l-ar pregăti actuala putere este legat de "definirea corpului electoral adică a numărului de alegători".

"Victor Ponta şi ministrul de Interne Dobre au venit cu o inovaţie neserioasă şi periculoasă, astfel USL susţine că datele provizorii de la ultimul recensământ arată o scădere a populaţiei cu drept de vot de la 18 la 15 milioane. Pe baza acestui argument, USL încearcă să micşoreze numărul de voturi cu care ar putea fi demis preşedintele României. USL încearcă să ciupească la cântar", a adăugat Cezar Preda.

El a mai spus că USL vrea să elimine şi votul românilor din străinătate.

Primele estimări ale Institutului Naţional de Statistică (INS) relevă că numărul cetăţenilor cu drept de vot se ridică în prezent la 15 milioane persoane, a declarat premierul Victor Ponta.

"Din punctul meu de vedere, este foarte bine să vină 50% la vot. Avem o singură mare problemă: noi nu suntem 18 milioane în acest moment. Conform primelor estimări, s-a redus populaţia cu drept de vot cu trei milioane, deci cu drept de vot suntem 15 milioane. Cifra este pe baza unei ponderări, ca la sondaje de opinie, pe baza a ceea ce s-a înregistrat până acum la INS", a spus Ponta la RTV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite