Cezar Preda: USL vara nu doarme, instigă oamenii la linşaj asupra instituţiilor statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Preda
Cezar Preda

Cezar Preda a declarat vineri că USL "vara nu doarme", ci "instigă" populaţia la "linşaj asupra instituţiilor independente, democrat-liberalul făcând astfel un apel la "miile de membri cu bună credinţă" ai Uniunii să ceară conducerii centrale să înceteze acest "război absurd".

"Facem un apel către ceilalți lideri ai Partidului Național Liberal și Partidului Social Democrat, către miile de membri cu bună credință ai acestor formațiuni să ceară conducerilor centrale, președinților acestor formațiuni să înceteze acest război absurd, din care nu există decât un singur perdant: România și românii", a spus el.

"Ceea ce s-a întâmplat astăzi și ieri în spațiul public românesc, în acțiunea politică a Uniunii Social Liberale, ne determină să facem o declarație - apel către cetățenii României și, în subsidiar, către membrii Uniunii Social Liberale", a completat prim- vicepreşedintele PDL.

Preda a menţionat că PDL va începe "declaraţia apel cu ceea ce a înroșit știrile în România și în Europa ieri, acea declarație fulminantă a domnului Relu Fenechiu: <<Ferească Dumnezeu pe procurori când vor veni 7,4 de români pe ei>>", transmite NewsIn.

El a mai spus că USL "vara nu doarme", ci "instigă populaţia la linşaj" asupra instituţiilor independente al căror rol este respectarea legii. "Uniunea Social Liberală vara nu doarme, ci minte, fură și instigă. Instigă populația la linșaj aspra instituțiilor independente, al căror rol este respectarea legii. Uniunea Social Liberală încearcă să dezbine populația și o împarte în funcție de opțiunile politice. USL încearcă să cultive în acest fel ură și intoleranță la nivelul populației României. Aceste fapte dovedesc o gravă iresponsabilitate și sunt de o gravitate severă", a susţinut democrat-liberalul.

"După ce au încercat să asmută ilegal Guvernul și Parlamentul asupra Parchetului General, acum USL foloseşte o cale alternativă: face apel la violență socială pentru a acoperi fraudele electorale", a punctat prim vicepreşedintele PDL.

Cezar Preda a mai spus că este "un atac fără precedent" la adresa instituţiilor statului, asupra justiţiei şi a instituţiilor "cu cea mai mare credibilitate internaţională". "Este un atac fără precedent la adresa instituțiilor independente ale statului, asupra Justiției și asupra instituțiilor cu cea mai mare credibilitate internațională. Nu este zi în care statul de drept și democrația să nu fie supuse unor atacuri incalificabile din partea USL", a declarat prim vicepreşedintele PDL.

Preda a precizat că democraţia în România condusă de Ponta şi Antonescu "se află în mare pericol", iar "aceşti oameni şi locotenenţii lor" sunt gata "să pârjolească" tot în urma lor. "Democrația în România, condusă de Crin Antonescu și Victor Ponta, se află în pericol. Acești oameni și locotenții lor, oameni precum Relu Fenechiu, Dan Șova și alții sunt gata să pârjolească tot în urma lor dacă prin vot democratic nu au reușit să îl demită pe președintele ales al României", a spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite