Cezar Preda: Le transmit guvernanţilor că nu trebuie oprită reforma în educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, luni, la Buzău, că politicienii, „pentru interese meschine“, intervin prea des şi „prost“ în sistemul educaţional, susţinând că în învăţământ este nevoie de continuitate pentru obţinerea unor rezultate bune, potrivit Mediafax

"Le transmit guvernanţilor că nu trebuie oprită reforma în educaţie. Legea Educaţiei este o lege fundamentală a unui stat şi indiferent de dezbaterile politice să nu facă rău educaţiei româneşti. S-a văzut şi din mesajul patriarhului acelaşi lucru, că politicienii, pentru interese meschine, intervin prea des în sistemul de educaţie şi ar fi bine ca acesta să aibă continuitate“, a afirmat Cezar Preda.

Preda a adăugat că în sistemul educaţional este nevoie de continuitate pentru ca rezultatele să fie cele aşteptate.

„Educaţia nu trebuie oprită din patru în patru ani. Ea trebuie să aibă o continuitate în tot ceea ce priveşte legislaţie, curiculă sau administrarea şcolii. Politicienii intervin des şi prost în educaţie“, a mai spus deputatul democrat-liberal Cezar Preda.

Prim-vicepreşedintele PDL a mai spus că luni, odată cu începerea anului şcolar, se pune în practică o decizie majoră privind sistemul de învăţământ românesc, respectiv clasa pregătitoare.

„Astăzi se pune în practică unul dintre cele mai importante elemente ale reformei în educaţie - clasa pregătitoare. Este echivalentul promoţiei anului 1978 când au terminat şi liceele industriale cu cinci ani şi liceele industriale cu patru ani şi liceele teoretice. Aşa cum în 1978 au terminat două generaţii diferite odată, aşa şi astăzi de la grupa mare unii au plecat la şcoala pregătitoare, alţii la clasa întâi“, a spus Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite