Cererea de arestare în cazul Voicu, trimisă la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis preşedintelui Senatului României, cererea de  arestare preventivă a senatorului Cătălin Voicu.

"Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis miercuri, preşedintelui Senatului României, cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, formulată în dosarul nr. 310/P/2009, de Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, în temeiul art.72 alin.2 din Constituţia României, şi art.172 alin.6 din Regulamentul Senatului României", se arată în comunicatul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti.

Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii.

Potrivit procurorilor DNA, Voicu, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, ar fi primit 260.000 de euro ca să intervină pe lângă un magistrat. Totodată, el ar fi cerut funcţii în guvern în schimbul unor intervenţii în justiţie. Iniţiativa de astăzi este o premieră, niciodată nu s-a cerut arestarea unui parlamentar. Pentru arestarea senatorului PSD este nevoie să i se ridice imunitatea.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Parlamentul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite