Cei nouă care vor decide soarta PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PDL au convenit în şedinţa de duminică a Colegiului director ca în data de 30 iunie să organizeze Convenţia Naţională Extraordinară, care va alege noua conducere a partidului.

 Propunerea va fi avansată spre validare Consiliului Naţional de Coordonare care se va reuni astăzi, şi care urmează să valideze comisia de organizare a Convenţiei. Această comisie va fi formată din nouă preşedinţi ai organizaţiilor judeţene, care au obţinut cel mai bun procentaj la alegerile locale.

Primii clasaţi în interiorul PDL sunt îndemnaţi să candideze pentru funcţii de conducere, chiar dacă au pierdut la ei în judeţ. „Aici nu este vorba de unii colegi care au câştigat alegerile, dar şi colegi care au pierdut alegerile, dar cu nişte scoruri foaret ridicate", a spus preşedintele Senatului, Vasile  Blaga. Liderul PDL l-a dat ca exemplu pe Gheorghe Flutur, care, în opinia sa, trebuie să facă parte şi din viitoarea conducere a partidului, în ciuda eşecului înregistrat la alegerile locale.

„N-a câştigat Consiliul Judeţean, aş spune eu, nu din motive imputabile lui, pentru că a schimbat efectiv faţa Bucovinei. Un astfel de coleg trebuie să facă parte din conducerea partidului", a apreciat Blaga.

Noul  Birou Permanent Naţional al PDL i-ar putea include şi pe alţi lideri democrat-liberali care au suferit înfrângeri usturătoare la locale. Printre aceştia s-ar putea număra liderul PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, şi liderul organizaţiei Mehedinţi, Mihai Stănişoară, care şi-a anunţat deja candidatura pentru o funcţie în partid. 

INFO
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite