Ce opţiuni are Marian Vanghelie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie a uitat să plătească pensiile
Marian Vanghelie a uitat să plătească pensiile

Plecarea la UNPR sau o candidatură ca independent la Primăria Capitalei sunt soluţiile la care ar putea recurge Vanghelie după ce a rămas fără şefia Organizaţiei PSD Bucureşti. Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, spune că Vanghelie ar fi „bine venit“ în acest partid pentru că este „un om de stânga“, care şi-a dovedit potenţialul electoral.

„Eu personal aş fi de acord cu venirea lui Marian Vanghelie în UNPR pentru că este un om de stânga şi care a demonstrat nu o dată că poate face performanţă electorală. Ar fi bine venit. Dar vorbesc din punctul meu de vedere, nu am discutat cu nimeni din conducerea partidului acest subiect", a declarat Marian Sârbu pentru „Adevărul". Liderul UNPR s-a arătat optimist în privinţa impactului pe care îl va avea în partid la eventuala intenţie a lui Vanghelie de a li se alătura. „Eu personal nu cred că va exista o opoziţie. Poate mai degrabă vot fi anumite reţineri, dar unele nesemnificative. Nu ştiu însă dacă va vrea să vină, l-am auzit că vrea să rămână în PSD", a mai spus Marian Sârbu.

VIDEO Perlele lui Vanghelie: Goagăl, Miiami, hotele. Vezi care au fost cele mai haioase declarații ale primarului „care este"

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, s-a dovedit mult mai rezervat în privinţa posibilităţii de a redeveni coleg de partid cu Marian Vanghelie. „Dacă cineva doreşte să vină la noi în partid, trebuie să exprime această opţiune. Până atunci nu mă pronunţ", s-a mulţumit să spună Diaconescu. Numai că nici înregimentarea în partidul lui Gabriel Oprea nu pare să-l ajute pe Vanghelie ca să candideze la Primăria Capitalei, plan pe care i l-a încurcat Victor Ponta. În UNPR, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, despre care presa a scris că are o relaţie foarte bună cu Elena Udrea, este şi el tentat de o candidatură la Bucureşti, potrivit unor surse din partid.

Marian Vanghelie ar putea lua însă în calcul şi varianta intrării pe cont propriu în bătălia electorală pentru  Bucureşti. „Nu exclud să candidez ca independent dacă USL nu mă va susţine", spunea Vanghelie într-un interviu acordat pentru „Adevărul" în urmă cu trei luni. Vanghelie a experimentat „independenţa" şi la alegerile din 2004, când a câştigat Primăria Sectorului 5 din primul tur.

Analiştii politici Bogdan Teodorescu şi Cristian Pârvulescu spun că ambele variante sunt riscante, iar vicele PSD este într-o situaţie defavorabilă. „Dacă va merge ca independent, are puţine şanse, în condiţiile în care Oprescu stă cel mai bine în sondaje. Iar UNPR ce ar câştiga dacă l-ar primi? Dată fiind imaginea pe care o are Vanghelie, orice formaţiune va fi foarte atentă cu cooptarea sa. Iar poziţiile pe care le-a deţinut în PSD, nu le va avea în niciun alt partid", a declarat pentru „Adevărul" Cristian Pârvulescu. Şi Bogdan Teodorescu consideră că scorul pe care l-ar obţine Vanghelie la Capitală ca independent ar fi unul slab. „Iar UNPR ar trebui să-şi schimbe discursul de partid care se vrea modern dacă îl primeşte pe domnul Vanghelie. Cred că trebuie luată în calcul şi a treia variantă: aceea ca domnul Vanghelie să rămână în PSD", a explicat Bogdan Teodorescu.

Marian Vanghelie a evitat să spună ce mutare ar putea face după ce a fost mazilit de Ponta, recurgând la registrul care l-a consacrat. „Eu rămân Marian Vanghelie, cel mai important", „Eu m-am născut preşedinte că aşa m-a făcut viaţa, să ştiţi!", „Puneţi un titlu acolo: Marian Vanghelie lider", au fost replicile cu care vicepreşedintele PSD s-a eschivat în faţa întrebărilor jurnaliştilor. Până să decidă dacă va rămâne în PSD sau nu, Vanghelie s-a văzut însă nevoit, ieri-dimineaţă, să participe la prima şedinţă a noii conduceri de la PSD Bucureşti şi să asculte ce măsuri ia Victor Ponta.

"Nu merge la organizaţia de Bucureşti să fie un pămpălău. Nu poţi să conduci organizaţia decât dacă poţi şi dacă eşti bun, că altfel te ejaculează imediat.''
Marian Vanghelie primarul sectorului 5

"Nu a fost vorba de reproşuri. Este vorba de o modalitate prin care putem să lărgim gradul de atractivitate în perspectiva alegerilor. Nu este o sancţiune.''
Adrian Năstase preşedintele Consiliului Naţional PSD

Perle marca Vanghelie

- La DNA am primit neurmărirea începerii penale. S-a definitivat dosarul definitiv.
- Vocea mea se va face auzită oriunde. Şi pe sub apă.
- Tre' să vedem cum putem să rezolvăm o parte din problemele românilor şi nu cu asemenea formule de a spune ce tre' să înveţe românii şi unde găsesc pe goagăl, gagăl cum, gugăl gagăl gulgăl.
- M-am săturat să facem dosare noi lor şi noi nouă.
- Viaţa face să nu ţi se întâmple ceea ce-ţi doreşti. Dar nu-mi pare rău de ceea ce mi s-a întâmplat, pentru că voi avea timp să mă ocup de foarte multe personalităţi marcante din viaţa politică.
- Cine nu are loc de mine... nu mă interesează... să se înghesuieşte!
- Soarta mea a fost hotărâtă de destin.
- Avem nevoie de lideri adevăraţi, nu de maimuţoi implementaţi.
- Sunt atât de nervos şi de supă­rat, încât nu vorbesc decât adminis­trativ.
- Gigi Becali este un om uman.
- Şi-ntr-un pom dacă mă puneţi, eu am puncte de vedere.
- Numai cine nu lucrează nu poate să i se impute că poate să fie şi mici greşeli, dar nu astea.
- Nu există fiinţă umană, fie că locuieşte în Africa, în Asia sau în Rahova, care să nu fi văzut un film, să nu fi rupt o floare, o fată sau un băiat, după cazul care este fiecare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite