Ce crede clasa politică despre iniţiativa lui Dan Voiculescu de a-l suspenda pe Băsescu: PSD: E inoportun, UDMR: Împotrivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-l suspenda pe Traian Băsescu, Dan Voiculescu are nevoie de votul a cel puţin o treime dintre parlamentari. Cine susţine o astfel de iniţiativă? PSD declară că este iniportună o astfel de discuţie, iar UDMR se declaraă total împotrivă.

Preşedintele UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat că nu este de acord cu iniţiativa lui Dan Voiculescu de a solicita conducerii Senatului să discute oportunitatea începerii procedurilor premergătoare suspendării şefului statului. vicepremierul Marko Bela a declarat că, în condiţii de criză, este nevoie de stabilitate politică, nu de astfel de iniţiative.

Mai citiţi şi:

Dan Voiculescu vrea să-l suspende pe Băsescu - În cazul unui referendum, tu cum ai vota?

"În general, sunt de părere că în această perioadă de criză economică avem nevoie de stabilitate politică şi de solidaritate politică, dacă e posibil, nu de astfel iniţiative", a spus el. Liderul UDMR a precizat că dacă solicitarea preşedintelui fondator al PC va fi dezbătută, el nu o va susţine.

"Nu o voi susţine. Vorbesc în calitate de preşedinte al UDMR", a precizat Marko Bela.

PSD: Este inoportun să vorbim de suspendarea lui Băsescu cât timp nu avem majoritatea


Nici social-democraţii nu par a fi dispuşi să susţină iniţiatva liderului PC. Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a declarat că este inoportun să se vorbească despre suspendarea din funcţie a şefului statului, Traian Băsescu, atât timp cât Opoziţia nu deţine o majoritate parlamentară.

"Este inoportun să vorbim despre suspendarea lui Traian Băsescu atât timp cât nu deţinem o majoritate în Parlament. Traian Băsescu este vinovat de tot ce face Guvernul Boc şi de măsurile de austeritate. Neavând numărul necesar de voturi pentru o majoritate în Parlament, tot ce putem face ţine de efortul de a da jos Guvernul Boc", a spus Moldovan, citat de Mediafax.

Dacă subiectul suspendării din funcţie a preşedintelui nu-i atrage pe social-demcraţi, nu se poate spune acelaşi lucru şi despre posibilitatea de a da jos Guvernul Boc. Potrivit lui Moldovan,  PSD a iniţiat deja acţiunea de strângere de semnături pentru moţiunea populară pe care doreşte să o depună în toamnă. pentru ca moţiunea PSD-ului să treacă în toamnă, formaţiunea condusă de Victor Ponta trebuie să aibă de partea ei 236 de parlamentari.

Cristian Preda, PDL: Era firesc ca iniţiativa de suspendare a lui Traian Băsescu să vină de la Dan Voiculescu

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că este incert sprijinul pe care liberalii şi social-democraţii l-ar putea da iniţiativei lui Dan Voiculescu de a începe discuţiile pe procedurile de iniţiere a suspendării preşedintelui Băsescu.

"Dan Voiculescu a condus în 2007 comisia parlamentară care a anchetat presupusele încălcări ale Constituţiei de către Traian Băsescu. Era firesc ca tot el să se afle la originea noului demers de suspendare a lui Traian Băsescu. Nu e sigur că de data aceasta PSD şi PNL vor declanşa procedura", spune Preda.

Citiţi şi aici despre iniţiativa lui Dan Voiculescu de a-l suspenda pe Băsescu- În cazul unui referendum, tu cum ai vota?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite