Cazul "Păcuraru" merge spre amânare în toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul se mişcă în timpi diferiţi în privinţa senatorilor şi deputaţilor aflaţi în atenţia DNA. Dacă avizul pentru începerea urmăririi penale a pesedistului Miron Mitrea va fi

Parlamentul se mişcă în timpi diferiţi în privinţa senatorilor şi deputaţilor aflaţi în atenţia DNA. Dacă avizul pentru începerea urmăririi penale a pesedistului Miron Mitrea va fi supus votului în plenul Camerei Deputaţilor imediat după alegerile locale, liberalul Paul Păcuraru va aştepta, cel mai probabil, sesiunea parlamentară de toamnă.

Cea mai îndelungată procedură se anunţă, însă, în cazul liderului PSD, Adrian Năstase, al cărui dosar pare că s-a rătăcit pe traseul dintre conducerea Camerei şi Comisia Juridică.

Lipsa de cvorum, blestemul anchetei

Până în prezent, parlamentarii au găsit diferite motive de amânare a discuţiilor asupra tuturor celor trei colegi vizaţi de procurori. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, întrunit marţi, nu a reuşit să stabilească data la care plenul va vota cererea referitoare la Mitrea din cauza lipsei de cvorum.

Marţi, senatorii din Comisia juridică au decis să îl audieze pe ministrul muncii, Paul Păcuraru, la 5 iunie. Norica Nicolai (PNL) a declarat că senatorii nu vor administra probe în acest dosar, aşa cum a cerut Păcuraru.
Este foarte probabil ca procedurile să se prelungească şi în acest caz şi Păcuraru să ajungă la votul plenului abia după 1 septembrie.

În ceea ce priveşte dosarul lui Adrian Năstase, întocmit de procurorii anticorupţie, acesta nu a ajuns încă pe mesele deputaţilor jurişti, deşi Biroul Permanent a sesizat Comisia de mai bine de două săptămâni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite