Cavaleria lui Mitrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supărat că Geoană l-a ridicat de la masa puterii, Miron Mitrea contează pe sprijinul „trupei din ţară” ca să se răzbune. Potrivit unor surse din PSD, „cavaleria“ este formată din cinci filiale: Vrancea, Mehedinţi, Neamţ, Constanţa şi Tulcea.

Într-o convorbire telefonică în care promite să se răzbune împotriva lui Geoană, Miron Mitrea îi spune unui interlocutor încă necunoscut că şi-a adus „trupa din ţară”.

„Mi-am băgat colţii în gâtul lui, până nu-i rup beregata nu mă las.(...) Am rămas eu singur, dar mi-am adus trupa din ţară, ai văzut. Mi-am adus cavaleria. Au venit băieţii mei serioşi, ce dracu’”, se arată în transcriptul conversaţiei, făcut public de „Evenimentul zilei”.

Mircea Geoană a afirmat, ieri, că declaraţiile lui Mitrea constituie „o jignire nemeritată la adresa partidului”. Mitrea şi-a cerut scuze colegilor pe care i-a supărat prin cuvintele pe care le-a folosit la nervi. „Dar ideea rămâne valabilă, m-am săturat de politica făcută în cotloane”, a spus Mitrea, citat de Mediafax.

Cine ar fi „cavaleria”

Potrivit unor surse din PSD, „cavaleria” la care a făcut referire Mitrea este compusă din cinci organizaţii. În primul rând, ar fi vorba de Vrancea, Mehedinţi şi Neamţ, care aproape sigur ar merge în luptă cu el. Apoi ar fi PSD Constanţa şi PSD Tulcea, care ar avea unele rezerve.

Marian Oprişan (Vrancea) este un fidel aliat al lui Mitrea, Eugen Nicolicea (Mehedinţi) este finul fostului ministru şi este cel care a vrut să-l înlăture, vineri, pe Hrebenciuc din fruntea deputaţilor PSD.

Ioan Munteanu, şeful PSD Neamţ, este, cel mai probabil, un aliat conjunctural, supărat că nu mai este secretarul Camerei Deputaţilor. Sprijinul care ar veni din partea PSD Constanţa este incert, în condiţiile în care Nicolae Nemirschi, fost viceprimar al Constanţei, este ministrul Mediului.

Care este miza

Miron Mitrea ar viza postul de secretar general al PSD, susţin surse din partid, şi simte că „îi fuge pământul de sub picioare”, în condiţiile în care „Dragnea se mişcă bine”. Alţi PSD-işti spun că Mitrea ar vrea să-l dea jos pe Geoană. „În ambele cazuri, mandatele sunt de patru ani.

Au mai rămas doi. Suntem la guvernare, nu vrea nimeni din partid congres extraordinar”, susţin sursele citate. Este de aşteptat că atacurile viitoare să ţintească şefia grupurilor parlamentare. De altfel, Nicolicea i-ar fi spus, vineri, lui Hrebenciuc ;„mai vedem noi în februarie”.

Repaus în Caraibe

După ce şi-a „băgat colţii în beregata lui Geoană”, Miron Mitrea va pleca în concediu, să se regrupeze pentru un nou asalt, pe care îl va da cel mai probabil în luna februarie. Pentru a-şi reface puterile, Mitrea va pleca în Caraibe, susţin surse bine informate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite