Cătălin Voicu, mazilit de Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost prins la mijloc în războiul din PSD
Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost prins la mijloc în războiul din PSD

Senatorul PSD nu va mai prinde un loc în Parlament din cauza apropierii de Mircea Geoană. Cu Mircea Geoană ca şi exclus din PSD, Victor Ponta  îi îndepărtează de la butoane pe eventualii susţinători ai acestuia.

Unul dintre cei vizaţi este primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, care,  şi la ultima şedinţă a Biroului Permanent Naţional, l-a atacat pe Victor Ponta pentru excluderea din partid a preşedintelui Senatului. Una dintre „victimele" războiului din PSD va fi senatorul Cătălin Voicu, omul  de încredere al lui Marian Vanghelie. Voicu îşi va pierde fotoliul de senator la alegerile viitoare, locul în colegiul respectiv din sectorul 5 fiind deja oferit de Victor Ponta liberalilor, potrivit unor surse social-democrate. La această decizie au contribuit şi problemele de imagine pe care le are Voicu. Însă, în acest fel, Ponta „mută" în parohia PNL un colegiu aflat în sectorul unde este primar Marian Vanghelie, ceea ce este de aşteptat să provoace nemulţumirea acestuia.

A doua ţintă a lui Ponta este eliminarea şefilor de organizaţii judeţene aflaţi sub controlul lui Marian Vanghelie. Printre  aceştia este şi Adrian Popescu, preşedintele PSD Giurgiu. O primă mutare a fost plasarea lui Adrian Năstase drept coordonator al PSD Giurgiu pe motiv că filiala respectivă are rezultate slabe în sondajele de opinie. O a doua mutare va fi înlocuirea lui Adrian Popescu cu Niculae Bădălău, care are o relaţie mai bună cu actuala conducere a PSD. 

În vizorul lui Ponta a intrat şi Oana Mizil, şefa PSD Călăraşi, şi ea în relaţii bune cu Marian Vanghelie. Susţinătorii lui Victor Ponta au încercat să o debarce de mai multe ori, dar, deocamdată, nu au reuşit.

Geoană iese la rampă

Deocamdată, Ponta nu are motive să îl atace pe Vanghelie personal, dar amână cât mai mult alegerile de la organizaţia Bucureşti. Vanghelie a fost suspendat din fruntea acestei filiale, iar alegerile ar putea fi o ocazie pentru ca el să revină.

Geoană a ieşit, ieri, la atac la adresa lui Ponta, acuzându-l că nu a respectat prevederea statutară potrivit căreia înlocuirea unui reprezentant al PSD în fruntea Senatului poate fi decisă doar de Comitetul Executiv, convocat abia pe 22 noiembrie. „Copilaşii aceştia, că nu pot să le spun altfel, nu pot să citească nici propriul statut, cu privire la modalitatea în care se propun, în partid, revocarea, numirea, propunerea cu privire la candidaţii noştri", a afirmat Geoană.

Fostul lider al PSD a susţinut că nu înţelege de ce Victor Ponta este deranjat de dorinţa sa de a candida la Cotroceni, din moment ce în luna iunie era de acord cu această posibilitate. „Victor Ponta mi-a zis că nu are nimic împotriva unei eventuale candidaturi pentru că totul este la opţional. Cred că era o discuţie onestă între mine şi Ponta, aşa cum o discuţie onestă între mine şi Crin", a continuat Mircea Geoană. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite