Predoiu: Legea lustraţiei trebuia adoptată în anii '90

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat, că o Lege a lustraţiei ar fi fost mai potrivită dacă ar fi fost adoptată la începutul anilor '90, aşa cum au făcut şi celelalte state din fostul lagăr socialist, conform Digi 24.

"Aş avea o simplă remarcă de ordin personal. Această lege ar fi fost mai potrivită, mai inspirată şi şi-ar fi atins efectele poate mai bine dacă ar fi fost adoptată la începutul anilor '90, aşa cum au făcut şi celelalte state din fostul lagăr socialist", a afirmat Cătălin Predoiu.

Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis, ieri, sesizarea de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea lustraţiei privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului communist este neconstituţională.

Magistraţii Curţii Constituţionale au arătat, miercuri, că în cazul Legii lustraţiei - declarată neconstituţională în ansamblul său încă din iunie 2010 - se impunea iniţierea unui nou proiect de lege sau a unei noi propuneri legislative care să parcurgă toate fazele procesului legislativ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite