Cătălin Ivan: Cine în ţara asta, cu excepţia unor talibani cu creierul spălat, ar mai putea crede că Traian Băsescu a fost cinstit?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul PSD, Cătălin Ivan, consideră că președintele suspendat "este deja istorie" și că, în opinia sa, niciun cetățean nu mai crede în acesta,"cu excepția unor talibani cu creierul spălat", care pot considera că Traian Băsescu a fost vreodată cinstit cu cineva.

"Nu am avut timp să urmăresc primele ieşiri în public ale fostului, chiar şi suspendat, preşedinte al României. Traian Băsescu îmi repugnă ca om. Fostul Preşedinte al României Traian Băsescu îmi este simpatic, iar simpatia vine numai datorită prezenţei cuvântului "fostul" înainte de toată titulatura", scrie Ivan pe blogul său.

"Traian Băsescu este deja istorie. Face parte din şirul nesfârşit de oameni de stat care şi-au lăsat amprenta pe destinul acestei ţări. Moştenirea lui va fi judecată de istorie şi de generaţiile viitoare. Eu cred că este o moştenire urâtă, care miroase de departe a putregai, minciună, corupţie, parvenire, rea voinţă şi incompetență", mai completează pesedistul.

De asemenea, Ivan crede că folosirea cuvântului "cinstit" de președintele suspendat în discursul său nu se referă la cât de cinstit este acesta, "pentru că ar fi un demers cel puțin hilar", în opinia sa, prin folosirea acestui cuvânt "vrea să spună că ceilalți nu sunt cinstiți".

"Astăzi am văzut crâmpeie din discursul lui Băsescu de la sediul de campanie şi nu mi-a rămas în minte decât repetarea obsedantă a cuvântului "cinstit". Probabil că vrea să spună că ceilalţi nu sunt cinstiţi. Nu cred că vrea să spună că el este cinstit pentru că ar fi un demers cel puţin hilar. Cine în ţara asta, cu excepţia unor talibani cu creierul spălat, ar mai putea crede că Traian Băsescu a fost vreodată în viaţa lui, de la majorat până astăzi, cinstit în relaţia lui cu cineva?", susține Ivan într-o postare pe blogul său.

"Dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că este un mesaj ciudat, fără noimă, aberant chiar. Cred că vine de fapt de la întrebarea: 'Cinstim şi noi ceva?' Altfel nu are nicio explicaţie. Da, dacă-i vorba de cinstit ceva, fostul preşedinte al ţării poate vorbi credibil, apăsat, responsabil, cu încărcătura vorbelor celui care ştie foarte bine despre ce vorbeşte", conchide europarlamentarul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite