Cartelele deputaţilor absenţi, confiscate de chestori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, va cere chestorilor forului legislativ să scoată din pupitre cartelele magnetice ale deputaţilor care nu se află la locurile lor, în timpul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, va cere chestorilor forului legislativ să scoată din pupitre cartelele magnetice ale deputaţilor care nu se află la locurile lor, în timpul şedinţelor de vot.
"Intenţia mea este să cer chestorilor de şedinţe să îşi ia rolul în serios şi, acolo unde există o cartelă lăsată în afară şi nu există parlamentar, să ridice cartela respectivă, astfel încât să nu existe niciun fel de dubiu referitor la modalitatea de vot", a declarat, ieri, Olteanu. Liderul liberal a adăugat că singura modalitate pe care o are la îndemână pentru limitarea absenteismului este "transparenţa totală" în timpul lucrărilor Camerei. "Vom asigura toate unghiurile posibile din care să fie filmate scaunele goale, astfel încât cetăţenii din circumscripţiile respective să vadă cine este prezent în sală şi cine este absent, ca să-i poată judeca la viitoarele alegeri", a explicat preşedintele Camerei. Iniţiativa lui Olteanu vine după ce presa a relatat, în repetate rânduri, despre faptul că unii parlamentari votează cu mai multe cartele. Recent, senatoarea PNL Norica Nicolai şi-a lasat cartela în grija unei rude, care ulterior a votat cu această cartela.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite