Carabinierii au dat buzna în camera Laurei Vasiliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu s-a arătat deranjat de excesul de zel al carabinierilor din Torino Carabinierii italieni au dat buzna la două noaptea peste Laura Vasiliu, actriţa principală din filmul "4

Traian Băsescu s-a arătat deranjat de excesul de zel al carabinierilor din Torino

Carabinierii italieni au dat buzna la două noaptea peste Laura Vasiliu, actriţa principală din filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", premiat cu Palme d`Or la Cannes, confundând-o cu o traficantă de minori, care avea nume asemănător.

Maria Vasiliu, mama actriţei, a povestit pentru "Adevărul" că fiica ei a fost trezită în noaptea de 13 spre 14 noiembrie de bătăi insistente în uşă. A sunat imediat la recepţie, cerând în zadar ajutorul angajaţilor hotelului "Roma" din Torino, unde era cazată. Imediat, poliţiştii italieni au folosit cheia de rezervă şi au forţat uşa, deşi era blocată pe dinăuntru de cheia personală a Laurei Vasiliu.

Maria Vasiliu, judecătoare la Piatra Neamţ, specializată chiar în cazuri de trafic de persoane cu minori, a mai spus că oamenii legii nu au agresat-o, nu i-au pus cătuşe la mâini, dar au legitimat-o pe fiica sa. Deşi carabinierii susţin că nu au folosit violenţa, ieri seară, Traian Băsescu, preşedintele României, s-a arătat deranjat de excesul lor de zel. "Se pare că depăşim limite în relaţia asta a poliţiei italiene cu orice cetăţean român", a spus şeful statului.

Actriţa învaţă italiana din respect

Actriţa se află la Torino pentru a juca rolul unei tinere imigrante române în filmul "Noaptea". "Nu este un abuz, ci o greşeală, o confuzie de nume", ne-a declarat Maria Vasiliu, prima persoană contactată de actriţă după incident. "M-a sunat de la un telefon public.

Era calmă. Laura a fost mutată în alt hotel şi va mai sta o lună în Italia, pentru filmări. Se simte bine acolo, este tratată cu multă atenţie. Are la dispoziţie chiar şi un profesor de italiană, ca să înveţe limba, din respect pentru ei", a completat Maria Vasiliu, care îşi sfătuise fiica să se abţină să vorbească româneşte în Italia, ca să evite problemele. Laura Vasiliu nu are de gând să depună plângere, după incident.

Autorităţile române sunt îngăduitoare

Consulul de la Torino şi Ministerul Afacerilor Externe au privit cu multă îngăduinţă situaţia. Singura poziţie a MAE este de a considera regretabil acest incident, deşi jurnaliştii au aşteptat de la ministrul Cioroianu declaraţii tranşante.

Consulul general al României la Torino, Alexandru Dumitrescu, a spus că acţiunea carabinierilor a fost una de legitimare şi că oficial nu s-a întâmplat nimic, iar Laura Vasiliu i-a cerut ca acest caz să fie mediatizat cât mai puţin. Actorii Teatrului "Tony Bulandra" din Târgovişte, colegi ai actriţei Laura Vasiliu, vor juca astăzi în turneul de la Sibiu cu banderole albe la mână, "în semn de protest faţă de modul în care a fost tratată interpreta".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite