Candidatul-clonă, scos din cursă de Tribunalul Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor V. Mocanu, misteriosul tânăr care s-a înscris pe 1 mai în cursa electorală pentru şefia Consiliului Judeţean Buzău, nu are dreptul să candideze.

Aceasta este hotărârea luată sâmbătă de magistraţii buzoieni, în urma contestaţiei depuse de actualul deţinător al funcţiei, Victor C. Mocanu. Instanţa Tribunalului Buzău a anulat astfel decizia Biroului Electoral Judeţean prin care fusese acceptată candidatura unui necunoscut având acelaşi nume şi prenume cu principalul candidat.

Avocatul lui Victor C. Mocanu a susţinut în pledoaria sa că Victor V. Mocanu, în vârstă de 24 de ani, recent mutat din judeţul Bacău,
şi-a depus candidatura cu rea credinţă, pentru a induce în eroare electoratul. De asemenea, reprezentantul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău a mai afirmat că există dovezi potrivit cărora semnăturile strânse pentru candidatura „clonei" sunt în mare parte false.

Semnături strânse de agenţi fictivi

Contestatarii au fost ajutaţi de o anchetă a poliţiei, solicitată chiar de instanţă, care a scos la iveală, printre altele, că doi dintre agenţii care au adunat semnături nu există. „În spatele acestui copil se află cineva, iar acel cineva a avut acces la listele electorale mai vechi şi, pe baza acestora, a fabricat listele de susţinere. Deci tot ce e de la Nehoiu este fals! Mai departe, apare o persoană care a strâns peste 3.000 de semnături, domnul Seti Roberto. Persoana respectivă nu există", a declarat, în faţa judecătorilor, Corin Dănescu, avocatul lui Victor C. Mocanu.

De cealaltă parte, avocatul tizului actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău a invocat dreptul constituţional al clientului său de a candida şi de a fi ales. El a încercat apoi să convingă completul de judecată cu argumente hilare: „Doamna judecător, dacă prin campania pe care o voi face vom convinge electoratul buzoian că Mocanu V. Victor este mai bun din punct de vedere al calităţilor pe care le are decât Mocanu C. Victor (preşedintele Consiliului Judeţean Buzău - n.r.), fiţi convinsă că buzoienii îl vor alege pe primul", a spus Dumitru Popoviciu, apărătorul tânărului apărut ca din senin în cursa electorală din judeţul Buzău.

Candidat cu opt clase, fost zidar

La final, Victor V. Mocanu a recunoscut că are doar opt clase şi că a muncit în Belgia ca zidar, fără să poată explica intenţia de a candida la şefia administraţiei unui judeţ în care s-a mutat cu puţin timp în urmă. Pentru a fi ţinut departe de presă, el a fost protejat în permanenţă de un bodyguard. După două ore de deliberări, instanţa s-a pronunţat, respingând candidatura celui despre care susţinătorii lui Victor C. Mocanu consideră că a fost aruncat în cursa electorală de reprezentanţii PNL, al cărui lider local este contracandidatul său la alegerile locale din iunie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite