Candidaţii la Cotroceni, aliniaţi de start

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului a preferat să-şi lanseze candidatura, sâmbătă, la Sânnicolau Mare. Patru dintre cei mai importanţi candidaţi pentru Cotroceni şi-au anunţat deja intrarea în cursa prezidenţială. Ultimul dintre aceştia a fost preşedintele Traian Băsescu.

Anunţul şefului statului de la Sânnicolau Mare, privind intrarea în cursa electorală, a venit la finalul unei săptămâni tensionate pe scena politică, marcată de ieşirea PSD de la guvernare şi crearea unui nou guvern.

Traian Băsescu a susţinut că nici măcar el însuşi nu se aştepta să facă anunţul în localitatea din Timiş. Gestul şefului statului a venit la două zile de la dizolvarea coaliţiei PSD-PDL şi crearea Guvernului Boc 2.

PDl îl susţine pe Băsescu

Decizia aparent spontană a produs un val de bucurie în PDL, care, prin portavocea prim-vicepreşedintelui Adriean Videanu, a anunţat că-l va susţine în cursă.

 De altfel, democrat-liberalii au început pregătirile pentru evenimentul de lansare oficială a fostului lor şef, care va avea loc, cel mai probabil, la 17 octombrie, la Sala Palatului, din Capitală.

Vineri, cu o zi înainte de anunţul lui Băsescu, se lansase în cursă pentru a treia oară şi contracandidatul său din tabăra PSD, Mircea Geoană. De altfel, spectacolul grandios gândit de social-democraţi pentru Mircea Geoană a pregătit lansarea lui Băsescu, în condiţiile în care discursul fiecărui vorbitor a fost un atac la adresa şefului statului.

Sâmbătă a avut loc şi lansarea preşedintelui PNG-CD, Gigi Becali. Liberalul Crin Antonescu s-a înscris oficial în cursă încă de la începutul lunii mai, la Braşov.

Actualul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, încă amână intrarea în cursă. Octav Cozmâncă, şeful său de campanie, a declarat însă că „Oprescu aşteaptă să se liniştească apele pe scena politică şi apoi să vină cu anunţul“.

La sfârşitul săptămânii trecute era programată şi lansarea candidaturii liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor. Evenimentul a fost amânat pentru 17 octombrie, după ce Opera Română i-a dat aprobarea de a închiria sala unde Vadim îşi planificase lansarea.

Din galeria candidaţilor oficiali va face parte, începând de astăzi, şi candidatul UDMR, Kelemen Hunor, care îşi lansează candidatura la Arad.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite