Candidaţi-surpriză pentru Consiliul Local Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Listele candidaţilor pentru Consiliul Local Iaşi propuse de principalele partide conţin câteva apariţii-surpriză: oameni de cultură, medici şi oameni de afaceri. Nepoata fostului director

Listele candidaţilor pentru Consiliul Local Iaşi propuse de principalele partide conţin câteva apariţii-surpriză: oameni de cultură, medici şi oameni de afaceri. Nepoata fostului director SRI Radu Timofte este şi ea o prezenţă interesantă pe liste. "Eu nu cred în celebrităţi din anumite domenii care să se priceapă şi la politică. Cred că oamenii aştia au fost puşi pe liste pentru cosmetizare", spune analistul politic Sorin Bocancea.

Cele mai notorii "transferuri" se regăsesc pe lista PSD-ului. Pe poziţia a 16-a candidează una dintre vocile reprezentative ale medicinei ieşene, doctorul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului "Sf. Ioan". "Mi s-a oferit şansa să fac şi aici ce fac în viaţa de zi cu zi. Ceea ce se face în medicina de urgenţă se poate face şi în consiliul local, adică repede şi bine", susţine Ciuhodaru.

Pe locul cinci în lista PSD-ului pentru CL apare criticul de artă Valentin Ciucă, membru al Uniunii Scriitorilor şi al Uniunii Artiştilor Plastici din România. "Am chibzuit şi am zis să ies din liniştea bibliotecii mele şi să încerc să fiu util breslei din care provin. Cred în potenţialul artistic al Iaşiului şi sper ca experienţa managerială din cultură să-mi fie utilă", a declarat Valentin Ciucă.

Şi nepoata fostului director al SRI, Radu Timofte, Ioana, apare în lista PSD, pe poziţia a şasea. Aceasta a ţinut prima pagină a ziarelor locale în urmă cu doi ani, când a fost acuzată că a prejudiciat cu 100.000 de euro firma Construcţii Feroviare Moldova.

Liberalii mizează pe un actor în vogă

La PNL, candidatul-surpriză este Ion Sapdaru, actor şi regizor al Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi. Acesta beneficiază şi de notorietate internaţională, jucând în filme precum "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", "A fost sau n-a fost?" sau "Cerneala va fi albastră". "Mi s-a propus lucrul acesta de către Cristi Adomniţei cu care mă aflu în amiciţie. Sper ca, fiind unul dintre factorii decizionali, să contribui la redarea către Iaşi a onorului de capitală culturală a ţării", a spus Sapdaru, aflat pe locul 12 în lista liberalilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite