Candidat portocaliu, vopsit independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursa electorală pentru Primăria Baia Mare s-a aruncat, pe lângă alţi şase competitori, şi Vasile Vlaşin, candidat care se declară independent.

El şi-a luat de curând „Adio!" de la PDL, dar a omis să-şi dea demisia din partid şi este încă în funcţia de consilier local al democrat-liberalilor. „Le-am trimis o informare scrisă că mă despart de partid. Nu am scris cuvântul demisie, pentru că vreau să le las plăcerea de a mă exclude", a fost explicaţia lui Vlaşin. Întrebat cum poate candida ca independent la alegerile programate pentru duminica viitoare, deşi face în continuare parte din partid, democrat-liberalul a invocat în favoarea sa tocmai prevederile legale: „Nu există niciun text de lege care să-mi interzică să candidez ca independent. Iar eu mă consider eliberat de orice apartenenţă la acest partid".

Preşedintele Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, spune că, potrivit legii, un candidat independent nu poate fi membru de partid. „Trebuia ori să-şi dea demisia, ori partidul să-l excludă. În caz contrar, e vorba de o situaţie care ar putea duce la invalidarea alegerilor. Sau poate că partidul în cauză are ca strategie chiar invalidarea alegerilor", a explicat Cristian Pârvulescu. 

În ciuda deciziei de a candida ca independent, PDL Maramureş nu s-a grăbit să-l excludă pe Vlaşin din partid, pe motiv că această decizie nu este o prioritate. Potrivit legii partidelor politice, calitatea de membru al unui partid încetează prin demisie, prin excludere sau prin înscrierea într-o altă formaţiune politică. „Nu cunosc această situaţie. Dar vom face verificări", a declarat preşedinta Biroului Electoral Baia Mare, Ghizela Pop.

La fel de neclară ca plecarea din partid este şi retragerea lui Vlaşin din Consiliul Local. „Noi am trimis la Primărie hârtia cu înlocuitorul său în Consiliul Local", a susţinut liderul PDL Maramureş, Mircea Man. Viceprimarul Dumitru Matei spune însă că nu a fost primită o astfel de adresă, iar şedinţa de Consiliu în care democrat-liberalii ar urma să anunţe schimbarea lui Vlaşin nu a avut încă loc. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite