Scandal la Camera: Opoziţia acuză defectarea sistemului de vot electronic. Miza: Legea asistenţei sociale şi Legea privind maidanezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase

Şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a început marţi dimineaţa cu un scandal, după ce parlamentarii Opoziţiei au acuzat funcţionarea anormală a aparatelor de vot electronic. Pe ordinea de zi aşteaptă peste o sută de proiecte de lege dintre care două foarte importante pentru Putere.

Opoziţia a anunţat în plen că în momentul în care introduc cartelele de vot în aparate, acestea nu arată numele lor, ci numele altor deputaţi.
Reprezentanţii Puterii au anunţat că problema va fi remediată şi au încercat să liniştească spiritele.

Miza repezentanţilor PDL şi a partenerilor lor de guvernare este însă destul de mare pentru că printre cele 100 de proiecte de pe ordinea de zi se află şi Legea asistenţei sociale, dar şi Legea privind câinii comunitari.

De asemenea, paznicii de la sala de plen au încercat să îi împiedice pe jurnalişti să filmeze aparatele defecte şi i-au ameninţat cu ridicarea acreditărilor pe motiv că încalcă Regulamentul.

Nu este pentru prima dată când sistemul de vot se defectează într-un moment important, ceea ce a dus la situaţia ca proiectele să fie votate prin ridicare de mâini. Legile astfel aprobate au fost contestate de Opoziţie - cel mai important fiind votul asupra Legii pensiilor, pentru care PSD i-a făcut plângere penală Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor. Ea a anunţat la acel moment 170 de voturi "pentru" prin ridicare de mâini, deşi social-democraţii susţin că în sală se aflau doar 80 de aleşi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite