Legea referendumului, adoptată de Cameră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, cu 187 de voturi "pentru", 56 "împotrivă" şi 5 abţineri, proiectul care modifică Legea referendumului şi instituie demiterea preşedintelui, la referendum, prin votul majorităţii celor prezenţi la urne.

Proiectul schimbă condiţia de validare a referendumului de demitere a preşedintelui din întrunirea votului majorităţii alegătorilor înscrişi în listele electorale în votul majorităţii celor prezenţi la urne.

Proiectul de lege a fost criticat de reprezentanţii PDL, la momentul dezbaterilor, liderul deputaţilor democrat-liberali, Mircea Toader, precizând, luni, că USL încearcă să impună un regim diferenţiat de demitere a aleşilor, în condiţiile în care primarii şi preşedinţii de consilii judeţene pot fi demişi cu jumătate plus unu din cei înscrişi în listele electorale.

"Propunerea dumneavoastră nu are decât un singur sens, vreţi să declanşaţi prodecura de suspendare a preşedintelui (...) Dacă o facem numai şi numai de dragul de a ne răzbuna pe cineva, roata istoriei se întoarce", a spus Toader.

Pe de altă parte, viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a susţinut că "în momentul în care preşedintele României este ales cu jumătate plus unu din cei prezenţi la vot, la fel trebuie să şi plece".

"E o vorbă românească, că de ce ţi-e teamă nu scapi, probabil că dumeavoastră nu o să scăpaţi, o să scăpăm noi de Traian Băsescu", le-a spus Nicolăescu democrat-liberalilor prezenţi la dezbateri.

La şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite