Tăriceanu: „Băsescu şi asociaţii săi politici sunt capabili de orice, dar incapabili să conducă ţara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-ministru al României, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a atacat, pe blogul personal, pe preşedintele României, dar şi pe apropiaţii acestuia.

Tăriceanu a spus că actualul guvern este incapabil să conducă ţara, aceasta fiind părerea opoziţiei, dar şi a poporului. „Un coleg, deputatul Ciprian Dobre, a rezumat ceea ce s-a întâmplat nu cu mult timp în urmă, atunci când PDL, cu căţel, cu purcel, cu ceva miniştri în sală, a votat, din greşeală, proiectele de lege referitoare la TVA şi la pensii pe care le ştim cu toţii. «Incapabili să conducă ţara!», aşa a spus colegul meu, în timp ce televiziunile rulau ore la rând ştirile despre votul dat atunci de PDL“, îşi începe Tăriceanu discursul.

În continuare, fostul prim-ministru precizează că sondajele dovedesc faptul că democrat-liberalii nu sunt în stare să conducă ţara. „Opinia publică are cam acelaşi punct de vedere, iar sondajele o dovedesc. Şi la ce altceva te poţi gândi văzând cum actuala putere face România de ruşine, după ce a dus-o către cea mai grea criză economică din istoria recentă?“, a spus acesta.

Tăriceanu vorbeşte, în final, despre bilanţul economic şi social al celor doi ani de guvernare Băsescu - Boc. „Grăitor este, mai ales, bilanţul economic şi social al celor doi ani de guvernare Băsescu - Boc. România s-a scufundat într-o criza economică şi socială generalizată. În timp ce ţările din jur trec pe creştere economică şi anunţă rezultate încurajatoare, România este cuprinsă, din ce în ce mai mult, de deznădejde: dispar locurile de muncă, puterea de cumpărare a populaţiei se prăbuşeşte, la fel investiţiile, declinul economic continuă, creşterile de taxe şi impozite de anul acesta au răvăşit economia. Toate acestea ne îndeamnă pe toţi la o singură concluzie: ştim că Băsescu şi asociaţii săi politici sunt capabili de orice. Atât că sunt incapabili să conducă ţara“, a conchis Călin Popescu-Tăriceanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite