Calendarul alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul până la care se puteau depune candidaturile a expirat azi-noapte. Până la alegeri au mai rămas 40 de zile. Partidele au închis listele, şi-au definitivat candidaţii şi colegiile în care îi vor trimite.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 30 noiembrie, iar în jurul datei de 4 decembrie vom afla rezultatul scrutinului. Iată calendarul alegerilor.

21 octombrie: Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor din partea partidelor, alianţelor sau candidaţilor independenţi.

22 octombrie: Termenul-limită  în care Biroul Electoral Judeţean acceptă sau respinge candidaturile.

24 octombrie: Data-limită până la care se pot formula contestaţii în legătură cu decizia de acceptare sau de respingere a unei candidaturi.

26 octombrie: Termenul-limită la care Tribunalul dă o hotărâre prin care soluţionează contestaţiile.

29 octombrie: Data la care se constată rămânerea definitivă a candidaturilor.

31 octombrie: ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ.

1 noiembrie: Se trage la sorţi ordinea în care numele candidaţilor vor fi tipărite pe buletinele de vot.

20 noiembrie: Se tipăresc buletinele de vot şi ştampilele cu menţiunea „VOTAT”.

28 noiembrie: Se distribuie buletinele de vot şi materialele necesare către preşedinţii secţiilor de votare. Acţiunea va fi întreprinsă de către primar sau de către preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ).

29 noiembrie, ora 7: SE ÎNCHEIE CAMPANIA ELECTORALĂ.

29 noiembrie, ora 18: Preşedintele secţiei de votare şi membrii biroului secţiei de votare se prezintă la sediul secţiei pentru a se asigura de corectitudinea operaţiunii de votare şi pentru a asigura paza în jurul clădirii de vot.

30 noiembrie, ora 6: Preşedintele secţiei de votare verifică, în prezenţa celorlalţi membri, că există toate materialele necesare votării. El închide şi sigilează urnele prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare.

30 noiembrie, ora 7: ÎNCEPE VOTAREA.

30 noiembrie, ora 21: SE ÎNCHEIE VOTAREA.

1 decembrie, ora 21: Termenul-limită pentru depunerea la BEJ dosarelor, sigilate şi ştampilate, cu rezultatele din secţiile de votare. 

4 decembrie, ora 21: Se centralizează voturile şi se constată de către Biroul Electoral Judeţean  rezultatele alegerilor în fiecare colegiu uninominal.

La 48 de ore de la primirea rezultatelor finale de la toate Birourile Electorale Judeţene, Biroul Electoral Central prezintă situaţia privind atribuirea mandatelor, cu nominalizarea celor care au fost aleşi pentru Camera Deputaţilor, respectiv Senat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite