"Caii care se schimbă nu trebuie neapărat împuşcaţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

liderii PD s-au şi grăbit să fluture pe sub nasul colegilor liberali posibilitatea votării unei moţiuni de cenzură. "Dacă PD ajunge la concluzia că, la un moment dat, nu ne respectăm

liderii PD s-au şi grăbit să fluture pe sub nasul colegilor liberali posibilitatea votării unei moţiuni de cenzură. "Dacă PD ajunge la concluzia că, la un moment dat, nu ne respectăm programul de guvernare şi, dimpotrivă, altele sunt priorităţile Cabinetului, atunci ar putea să voteze o moţiune de cenzură. Nu este cazul", a declarat, miercuri seara, la o emisiune tv, ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga. El a adăugat că o astfel de variantă nu este valabilă "astăzi", adică atâta vreme cât Executivul se ţine de programul asumat în faţa parlamentului. Secretarul general al democraţilor a adus şi argumente în sprijinul ideii că o restructurare guvernamentală, inclusiv prin înlocuirea primului-ministru, nu va genera instabilitatea politică invocată de mai-marii UE. "Nu se pune problema în acest moment de schimbare a lui Călin Popescu Tăriceanu. Dacă atâta pot numai Alianţa şi Coaliţia, doar acest guvern, atunci avem probleme. Deci, dacă în spatele fiecărui om nu există cel puţin un om la fel de serios, înseamnă că, în acest moment, partidele Coaliţiei, în principal partidele Alianţei, au probleme. Deci, totdeauna în spatele nostru trebuie să fie alţi oameni care oricând trebuie să ne poată lua locul, pentru că... nu neapărat caii care se schimbă trebuie şi împuşcaţi. Uneori, calul a tras căruţa şi a obosit, şi atunci este trimis la odihnă", a spus Blaga. Liderul democrat a accentuat că PD sprijină Guvernul Tăriceanu, dar că este nevoie de o restrângere a numărului de ministere şi de agenţii guvernamentale pentru a eficientiza activitatea Executivului. De ce trebuie să vină Olli Rehn şi Barroso şi să spună: "Domnule, ai steguleţe de anumită culoare într-o zonă şi atunci a doua zi te apuci şi schimbi secretari de stat. De ce nu ai făcut până atunci, ca să nu le ai?", a mai spus şeful MAI. El a afirmat că nu-l atrage funcţia de prim-ministru şi că o decizie privind eventualitatea preluării de către PD a conducerii guvernului aparţine organelor de conducere ale partidului.

"Stolojan să aleagă între PNL şi Cotroceni"
Vasile Blaga a declarat că are încredere în consilierul prezidenţial Theodor Stolojan şi în proiectul său privind fuziunea PNL-PD, însă a precizat că fostul lider liberal trebuie să aleagă între funcţia de la Cotroceni şi implicarea sa politică. Secretarul general al PD a mai spus că Stolojan nu a fost "scos la înaintare" de preşedintele Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite