Cadoul lui Năstase la împlinirea a 62 de ani: Doi ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase va împlini 62 de ani, vineri, 22 iunie. Acesta își va sărbători ziua de naștere în închisoare.

Magistraţii Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au pronunţat astăzi verdictul final în recursul dosarului Adrian Năstase - Trofeul Calităţii. Fostul premier a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare.Decizia în dosarul Trofeul Calităţii este definitivă şi urmează să fie pusă în executare.

În 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Năstase fusese condamnat la doi ani de închisoare cu executare, de către un complet de trei judecători al instanţei supreme, în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În acelaşi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care i s-a aplicat un spor de un an.

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Marian Ioana şi Bogdan Popovici au primit fiecare câte şase ani de detenţie, la care s-a aplicat un spor de un an. Năstase, în faţa verdictului final: fostul premier al României a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite