Cabinetul Tăriceanu scapă de remaniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedinţii PNL, Crin Antonescu şi Norica Nicolai, au cerut înlocuirea mai multor miniştri din motive ţinând de imagine şi de eficienţă, dar primul-ministru s-a declarat mulţumit de

Vicepreşedinţii PNL, Crin Antonescu şi Norica Nicolai, au cerut înlocuirea mai multor miniştri din motive ţinând de imagine şi de eficienţă, dar primul-ministru s-a declarat mulţumit de echipa sa

Conducerea PNL a respins, ieri, prin vot, propunerea de remaniere guvernamentală susţinută de vicepreşedinţii Crin Antonescu şi Norica Nicolai. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că votul a fost "covârşitor" - 16 "împotrivă", două "pentru" şi trei abţineri.

Antonescu şi Nicolai ne-au declarat că se vor supune deciziei Biroului Politic Central, chiar dacă nu sunt de acord cu ea. "Nu mi-am schimbat opinia, de aia am şi votat pentru remaniere, dar fac parte dintr-un organism de partid şi trebuie să-i respect hotărârile", a precizat liderul deputaţilor PNL.

El a spus că propunerea de a opera modificări la nivelul Executivului s-a bazat pe ideea că un guvern atacat dur din toate părţile, "de cele mai multe ori pe nedrept", are nevoie de resurse pentru a rezista. "Remanierea ar fi fost un apel la resursele partidului, care să ofere un spor de eficienţă şi imagine", a explicat Crin Antonescu.

El s-a declarat totuşi mulţumit că a impus acest subiect de discuţie în interiorul partidului. "S-a votat şi de-acum fiecare îşi asumă votul şi consecinţele lui", a adăugat vicepreşedintele liberal. Norica Nicolai ne-a declarat că va respecta hotărârea BPC, chiar dacă argumentele în favoarea unei remanieri sunt "multiple" şi ţin de "activitatea unor ministere, de imaginea unor miniştri".

Senatorul PNL a evitat să spună dacă intenţionează să repună în discuţie necesitatea înlocuirii unor membri ai Cabinetului după euroalegerile din 25 noiembrie.

Premierul, mulţumit de miniştri

"Sigur, cazul Remeş creează o problemă de percepţie publică, dar acest lucru nu se rezolvă prin remanierea guvernului. Remanierea se justifică atunci când există miniştri care nu au performanţă, care au probleme de imagine publică sau când apare un candidat cu mai mulţi sorţi de izbândă pentru a rezolva problemele unui minister", a fost replica publică a liderului PNL faţă de propunerea celor doi vicepreşedinţi.

Potrivit unor surse din partid, Tăriceanu le-a spus lui Antonescu şi Nicolai că este mulţumit de activitatea miniştrilor săi şi că îşi asumă responsabilitatea bunei funcţionări şi organizări a Executivului. Sursele amintite au precizat că şi ministrul transporturilor, Ludovic Orban, s-a opus remanierii, invocând necesitatea stabilirii unor criterii pentru evaluarea miniştrilor.

Liderii PNL, controlaţi la telefoane

Premierul a întrerupt, ieri, şedinţa Biroului Politic Central al PNL în care se discuta chestiunea remanierii guvernamentale, iritat de faptul că pe agenţiile de ştiri apăruseră informaţii din interior, au relatat surse din partid. Potrivit acestora, Tăriceanu le-a cerut membrilor BPC să-i arate lista cu ultimele apeluri formate de pe telefoanele mobile, pentru a identifica "sursa" presei. Primul-ministru ar bănui-o pe Norica Nicolai pentru informaţiile scurse din şedinţa partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite