LIVETEXT Ponta a depus jurământul de premier, la Cotroceni. Băsescu a ezitat să dea mâna cu Marga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cabinetul Ponta a mers la Cotroceni pentru a depune jurământul în fața șefului statului. După ceremonie, Ponta va merge la Guvern pentru ceremonia de predare-primire a mandatului.

Vezi aici filmul unei zile nebune în politica românească: audierea, declaraţiile cele mai importante şi învestirea Guvernului Ponta de către Parlament!

UPDATE 23.01 Declaraţiile lui Traian Băsescu după învestirea cabinetului Ponta:

- Vă apropiați de 322, o cifră celebră care a adus noroc data trecută. Aveți o misiune grea în condițiile în care Europa nu este însă stabilă economic, iar recesiunea a apărut în cel puțin 10 state din zona euro.

- Mă aștept de la Guvern la o continuare a ceea ce s-a făcut bun în reforma statului. Poate legea Sănătății și chiar cea a reorganizării administrative pot fi promovate până la alegerile din noiembrie.- N-aș vrea să înceapă un proces de restaurație. În ultimii ani, s-au dat drumul la mai multe legi. Mă aștept la o consolidare a ceea ce s-a întâmnplat în ultimii ani. Aș vrea o consolidare a insituțiilor. Mă refer la Parchete, la ICCJ și la CSM. Sunt câștiguri extraordinare pentru că aceste instituții nu au mai fost anexe ale patidelor aflate la guvernare, nici prin numiri și nici prin relațiile dintre Guvern și aceste instituții.

- Mă aștept să găsiți soluții de creare de locuri de muncă. Vreau să știți că deficitele provin exact din faptul că nu putem crea locuri de muncă.

- Investițiile în minerit și exploatările de aur și de cupru sunt o soluție datorită creșterii prețurilor acestor materiale. Aceasta este o soluție cu resurse proprii.- Mă aștept la o colaborare în tot ce înseamnă probleme de interes național. Nu am dreptul moral să rămân impasibil dacă se produce un proces de restructurare în vreun domeniu, pentru că aceste reforme au fost făcute cu foarte multe sacrificii în primul rând politice.
Altfel, vă asigur de buna mea credință dacă lucrurile merg înainte.

- Succesul dumneavoastră este și succesul României, de aceea vă doresc mult succes. Speranța mea este că echilibrele cu greu obținute după 2008 vor fi menținute.

- În încheiere: Şampanie nu e. Domnu' Ponta a mai rămas vreun pedelist printre voi, că văd că a mai rămas o doamnă îmbrăcată în portocaliu...

UPDATE 23.00 Lucian Isar a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Isar este noul ministru delegat pentru Mediul de Afaceri.

UPDATE 22.59 Victor Paul Dobre a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Dobre este noul ministru al Internelor.

UPDATE 22.58 Mircea Dușa a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Dușa este noul ministru pentru Relația cu Parlamentul.

UPDATE 22.56 Leonard Orban a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Leonard Orban este noul ministru al Afacerilor Europene.

UPDATE 22.54 Mircea Diaconu a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Mircea Diaconu este noul ministru al Culturii.

UPDATE 22.52 Vasile Cepoi a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat dec retul. Cepoi este noul ministru al Sănătății.

UPDATE 22.50 Ioan Mang a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Ioan Mang este noul ministru al Educației.

UPDATE 22.49 Corneliu Dobrițoiu a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Corneliu Dobrițoiu este noul ministru al Apărării.

UPDATE 22.48 Rovana Plumb, a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Rovana Plumb este noul ministru al Mediului.

UPDATE 22.46 Ovidiu Ioan Silaghi a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat Decretul. Ovidiu Ioan Silaghi este noul ministru al Transporturilor.

UPDATE 22.45 Daniel Chiţoiu a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Daniel Chițoiu este noul ministru al Economiei.

UPDATE 22.44 Mariana Câmpeanu a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Mariana Câmpeanu este noul ministru al Muncii.

UPDATE 22.42 Daniel Constantin a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Daniel Constantin este noul ministru al Agriculturii.

UPDATE 22.41 Titus Corlățean a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Titus Corlățean este noul ministru al Justiției.

UPDATE 22.40 Andrei Marga a depus jurământul cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Andrei Marga este noul ministru de Externe. Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a fost pus într-o situaţie neplăcută, preşedintele statului a ezitat iniţial să dea mâna cu el. Între cei doi a avut loc un scurt dialog. Părea că președintele îi reproșează ceva noului ministru de Externe.

UPDATE 22.39 Ioan Rus a depus jurământul, cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Ioan Rus este noul Ministru al Administrației și Internelor.

UPDATE 22.38 Primul dintre miniştri care a depus jurământul a fost Florin Georgescu. El a depus jurământul, cu mâna pe Biblie și a semnat decretul. Florin Georgescu este noul Ministru al Finanțelor și vicepremier.

UPDATE 22.36 Victor Viorel Ponta a depus jurământul şi a semnat decretul pentru a fi învestit în funcția de premier.

UPDATE 22.31 Mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, este prezentă, luni seară, alături de soţia acestuia, Daciana Sârbu, la depunerea jurământului de învestitură de către Cabinetul condus de preşedintele PSD.

UPDATE 22.30 Guvernul Ponta a ajuns la Cotroceni.

La eveniment este prezent, de asemenea, socrul lui Ponta, Ilie Sârbu, alături de parlamentari USL.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a afla în timp real evenimentele de la Cotroceni

Citește și: Victor vine la Victoria. Guvernul Ponta a trecut cu 284 de voturi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite